26. JANUAR 2012 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Impro liga
INSTANT ŠOV

Improvizacijska komedija s Tomažem Lapajnetom Deklevo in Vidom Sodnikom.

V vrečki instant juhe je skrito bogastvo zelenjave, mesa in začimb, ki ob dodatku vode vzbrsti v harmonijo vonjev in okusov. V Instant šovu pa dva predana gledališka ustvarjalca iz skopih začetnih dejstev razvijeta napet čaroben svet, ki je poln močnih čustev in zapletenih človeških odnosov. Zgodba presune in zabava. Razveseli in razjoka. Nasmeje in daje mislit.

na odru: Tomaž Lapajne Dekleva in Vid Sodnik
glasba: Andraž Gartner
produkcija: KUD France Prešeren
Tomaž Lapajne Dekleva
Je poklicni gledališki ustvarjalec (performer, dramatik, režiser, scenograf in oblikovalec svetlobe). Sooblikoval je projekte Kolektiva Narobov, Kuda France Prešeren, Gledališča Unikat, Društva za razvoj gledališča v izobraževanju, Radia Slovenija, Televizije Slovenija, Kulturnega društva Priden možic, En knapa, založbe Panika, revije Mentor, založbe Didakta, založbe Morfem, Andreje Podrzavnik,… Je avtor več objavljenih in uprizorjenih dramskih besedil, knjig in strokovnih člankov, član Društva slovenskih pisateljev in ima status samostojnega ustvarjalca na področju kulture.
Nagrade: Kot avtor in izvajalec Gledališča Unikat je prejel prvo nagrado žirije občinstva in nagrado Stichting Oost-Europa Projecten na festivalu Three are too many, two not enough, Plovdiv, Bolgarija (2001), kot član Kolektiva Narobov prejel Ježkovo nagrado (2007), kot samostojni avtor tretjo nagrado na festivalu TRAKulja, Cerkno (2007), nagrado na festivalu Alternative film/Video, Beograd (2007) in drugo nagrado ReView na festivalu Forvard<<2018, Vogograd, Rusija (2009), bil je član ekipe Kolektiva Narobov, ki je zmagala na mednarodnem tekmovanju v gledališki improvizaciji v Zuerichu, Švica (2010).

Vid Sodnik
Je eden od zvezdnikov Impro lige – najboljši improvizator Impro lige sezone 2009/2010. Poleg ustvarjanja v Impro ligi in moderiranja predstav Impro lige in Šile, sooblikuje oddaje TV Slovenija in vodi prireditve Z glavo na zabavo. V prostem času je pesnik, glasbenik in študent primerjalne književnosti.

Andraž Gartner
Je mlad glasbenik, član več glasbenih zasedb (Kvartet Trio, …) in avtor samostojnih glasbenih projektov. Kot igralec je sodeloval pri več predstavah Umetniške gimnazije Nova Gorica in ljubiteljskih produkcijah (KUD Janko Krmelj Reteče, Občina Škofja Loka). V zadnjem času se vse bolj uveljavlja tudi kot ustvarjalec glasbe za gledališče (Umetniška gimnazija Nova Gorica, Kolektiv Narobov in v Kudu France Prešeren).

Vstopnina 6 €, študentje in dijaki 5 €.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.438.882-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

december 2011
PTSČPSN
 
 
januar 2012
PTSČPSN
 
 
februar 2012
PTSČPSN
 
 

POGANJA: