25. MAJ 2013 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sodelovanja
Društvo afriški center
Dan Afrike

Društvo afriški center vsako leto v mesecu maju v sodelovanju z Afričani živečimi v Sloveniji in njihovim organizacijami že nekaj deset let tradicionalno organizira Teden Afrike. V tem mesecu se po vsej Sloveniji odvijajo številne aktivnosti; od izobraževanja (konference, seminarji, delavnice) do medkulturnega dialoga, različni kulturnih dogodkov in promocije afriške kulture, patudi diplomatske in politične razprave iz vidika globalne in Afriške perspektive.

V letu 2013 praznuje jubilejnih 50 let delovanja Afriška unija oz. organizacija Afriške enotnosti (1963 – 2013). Ob tej pomembni obletnici in ob izteku Tedna Afrike, vas Društvo afriški center danes ob 17.uri vabi v KUD France Prešeren na v Sloveniji 2013 vas vabimo na slovesno zaključno prireditev Tedna Afrike.

Program Dneva Afrike:

17:15 nastop skupina Issiaka, afriška glasba in bobni,

17:30 gvoorniki: Eyachew Tefera (Društvo afriški center), Zoran Janković (župan Mestne občine Ljubljana), Heba Sidhom (veleposlanica Egpta), Mitja Štrukelj (direktor direktorata za mednarodno razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč, MZZ RS), mag. Florent K- Samba Baron (Forum Francophone des Affaires, predsednik).

18:05 nastop pevskega zbora Sankofa,

18:30 pogovor z prvo generacije Afričanov v Sloveniji,

19:00 pogovor s predstavnikom diaspore oz. predstavnikom afriških organizacij v Sloveniji,

19:30 Daniel Feelingue, nastop pevca afriške glasbe,

19:50 podelitev priznanj organizacijam in osebam , ki so s svojim vzornim delom prispevali k promociji kulture in boljšemu medsebojnemu razumevanju različnih kultur,

20:00 zaključni nagovor: mag. Celestin Nzobandora.

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.076.461-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

april 2013
PTSČPSN
 
maj 2013
PTSČPSN
 
 
junij 2013
PTSČPSN
 

POGANJA: