25. -31. DECEMBER 2016 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | ta teden | >> |

[spremeni] SREDA, 28.12.2016

 
Projekt: Andrej Rozman Roza
Veliko porodno odmaševanje

Ker bo v sredo 28. decembra obletnica prve uprizoritve Županove Micke, bo Veliko porodno odmaševanje, ki bo tega dne ob osmih zvečer v KUD France Prešeren, posvečeno ne samo Antonu Tomažu Linhartu, ampak tudi baronu Sigismundu Zoisu in njegovemu razsvetljenemu načinu zapravljanja svojega bogastva. Vprašali se bomo, kdo so danes tisti premožni sodržavljani, ki bi prispevali svoj denar za to, da bodo živeli v bolj kulturni družbi, ker se zavedajo, da od državnih organov ne moremo pričakovat nobenih učinkovitih ukrepov v tej smeri.

Vstopnine ni.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 13.464.297-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

november 2016
PTSČPSN
 
 
december 2016
PTSČPSN
 
 
januar 2017
PTSČPSN
 
 

POGANJA: