25. NOV. -24. DEC. 2014 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | ta mesec | >> |

[spremeni] TOREK, 9.12.2014

 
Razstave
Prostori, sledi in sence

Skupinska razstava slik, fotografij, ilustracij, inštalacij in drugih vizualij, ki opisujejo minevanje, preporod, razpadanje, trajanje, postajanje, staranje, odraščanje lezbične skupnosti, rekonstrukcije politične, socialne in družbene angažiranosti lezbijk zadnjih 30 let. Dela ustvarjalk se navezujejo tudi na osebna doživljanja svojega lezbičnega prostora, lezbične skupnosti in lezbičnosti kot take.

Vodeni ogled po razstavi z umetnicami - v soboto 13. decembra ob 17:30.

Vstop prost.

[spremeni] SREDA, 10.12.2014

 
Sodelovanja
Klovnovski kabaret

Brez rdečega nosu, pa vendarle z obilico humorja obljubljajo, da ne bodo govorili šal, ki ste jih že 100 x slišali ter peli pesmi, ki jih še nikoli niste slišali. Eksperimentalno se bodo držali znanega. Živali nimajo, jim pa ne manjka kaka bradata ženska.

Kabaret za odrasle, nastopajo klovni, kakršnih niste vajeni: Tomaž Lapajne Dekleva, Eva Škofič-Maurer, David Dolamič, Manca Uršič, Tina Janežič, Anja Završnik, Alenka Marinic, Justin Durel, Alla Abramova in Simeon Huzun.

Vstop prost - prostovoljni prispevki.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.432.559-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

oktober 2014
PTSČPSN
 
 
november 2014
PTSČPSN
 
december 2014
PTSČPSN
 

POGANJA: