25. NOVEMBER 2008 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Razstave
Bojan Vrčon
Metafizične alegorije in krajine

Otvoritev razstave slik.

Na razstavi bodo predstavljene slike iz obdobja 2000-2005, ko sta avtorja tematsko najbolj zanimali figura in krajina, ki sta nastajali skoraj vzporedno a nikdar razstavljeni kot dva dokaj izoblikovana »cikla«, soočena v dialogu premišljene likovne gradnje.

Krajina ni nastajala mimetično ampak izrazito mentalno in duhovno, kot fantazijsko vzporedni svet, izgubljena v času in predvsem skozi likovno fascinacijo doživljena na sublimni ali metafizični ravni.

Figura kot motiv je bila vedno le zamisel v daljavi, Nikoli ni idejno določala končne likovne forme, ampak se je praviloma »izvila« iz kompozicijskih iskanj med elementi oblike, barve in strukture, tenkočutno vezanih v nevidne silnice slikovnega polja. Tako figura naključno »nastopi« kot akter v določenem ali nedoločenem prostoru, dobiva celo alegorično vsebino z neopredeljenimi simboli, atributi ali poosebitvami.
Vse slike so olja na platnu.

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 10.633.425-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

oktober 2008
PTSČPSN
 
 
november 2008
PTSČPSN
 
december 2008
PTSČPSN
 

POGANJA: