25. OKTOBER 2013 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sodelovanja
KITCH.KULTURA

Slovensko etnološko in antropološko združenje KULA, v sodelovanju z Društvom Angart Antropologov in Društvom humanistov Goriške, vabi v KUD France Prešeren na dogodke v okviru projekta Kitch.Kultura

ob 17h: pripovedovanje pravljic Radia Študent: Mateja Grahovac, Žiga Pohleven in Valentina Plaskan.
Pravljicam bo sledila poezija: Iztok Vrenčur, Radharani Pernarčič in Neža Prah.

ob 18h: okrogla miza: Od Kiča do Kitcha; Znanstveno-fantastična refleksija kulture, Kriza kulture: primer Kuda France Prešeren in Radia Študent. Sodelujoči: Rajko Muršič, Radharani Pernarčič in Robert Bobnič (Radio Študent).

ob 20h: koncerti: Stari Pês (psychodelic rock-blues), Armaroth (death metal), The Canyon Observer (sludge, noise, doom).

Kitch.Kultura je javno in brezplačno kulturno dogajanje. Vizija projekta je kulturno (so)ustvarjanje, kot tudi kulturno izobraževanje. Ustvarjalci projekta obenem želijo spodbujati ljubiteljske kulturne dejavnosti, prav tako pa preko znanstvenega aparata odpirati območje kritičnega vrednotenja kulture. Vse skupaj z namenom bogatitve kulturnega življenja in razbijanja socialne razslojenosti v mestih in na podeželju.

Multižanrska in multikulturna osnovna nota dogodka okoli ideje refleksije kulture bo podprta z koncerti različnih glasbenih zvrsti, interaktivno se ji bodo priključili različni umetniki, obenem pa se bo torej tudi filozofiralo v okviru javnih diskusij, študijskih analiz in cikla okroglih miz.

Okrogle mize: Od Kiča do Kitcha, kot morebiti največja stalnica projekta, so tematsko povezane in tudi kot celota namenjene pretresavanju kulture. Otvorili jih bomo z diskusijo o kiču (24.10.), nadaljevali jih bomo na okrogli mizi namenjeni refleksiji kulture preko znanstveno-fantastične note in na tem mestu izpostavili tudi vprašanje, ali je današnja kultura v krizi (25.10.). Sledila bo okrogla miza, ki bo postavila kulturno ogledalo pokojninski reformi, njeni potencialni problematiki ter izpostavila vprašanje morebitne vsesplošne ignorance medijev, politikov in posledično tudi državljanov na to temo (26.10.). V roku kakšnega meseca pa napovedujemo, da bomo najverjetneje nekje izven Ljubljane, tokratni cikel zaključili s premislekom o kulturi v odnosu do medijev.

Sponzor Kitch.Kulture: JSKD (Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti); medijski sponzor Radio Študent, Internetna stran in program:
http://www.kitch-kultura.blogspot.com
https://www.facebook.com/Kitch.Kultura

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.423.183-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

september 2013
PTSČPSN
 
 
oktober 2013
PTSČPSN
 
 
november 2013
PTSČPSN
 
 

POGANJA: