25. MAJ 2011 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sodelovanja
Društvo Afriški center, Sloga
Teden Afrike 2011: Zaključni dogodek

Vabljeni na zaključni dogodek Tedna Afrike in obeležitev Dneva Afrike v organizaciji Društva Afriški center in Sloge.

Ta dan bomo dihali po afriško: prisluhnili bomo različnim zvrstem afriške glasbe, videli afriške plese ter poskušali afriško hrano. Slavnostna govorca bosta župan Pirana g. Peter Bossman in župan Ljubljane g. Zoran Jankovič, večer pa bo namenjen predvsem spoznavanju afriške kulture. Po uradnem delu pa nas bodo k druženju spodbudili moderni afriški ritmi izpod plošč Dj Davida.

Dogodek bo povezovala Alice Camara.

Teden Afrike, v organizaciji Društva Afriški center in Sloge, platforme NVO za razvojno in humanitarno pomoč, je namenjen spodbujanju pozitivne zavesti o Afriki in povezovanju Afričanov v Sloveniji, saj predstavlja priložnost za predstavitev kulturne, družbene in intelektualne energije afriškega kontinenta ter premoščanje stereotipnih, še posebej negativnih, prikazov tega dela sveta.

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.432.551-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

april 2011
PTSČPSN
 
 
maj 2011
PTSČPSN
 
 
junij 2011
PTSČPSN
 
 

POGANJA: