24. AVGUST 2015 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
KLT by WhiteMAN feat. GF

KONCERT
KLT by WhiteMAN feat. GF(SLO)

KLT (kukr lhk ti) by WhiteMAN feat. GF (grandfather), punk – rock skupina treh generacij združuje GF-ja pri 72 letih, Beltcha in DeJacque, ki sta pri okoli tridesetih in Klaro, Lauro in Tito, ki so srednje in osnovnošolke.
Združuje nas kritična avtorska poezija, katere avtorica sem Klara, ki sestavim osnovno melodijo, za celoten aranžma pa so enakopravno udeleženi vsi ostali. Laura kreira kitarske solo vložke, Beltch ritem z bobni, GF in DeJacque bas kitaro, Tita pa s producentsko žilico kontrolira natančno izvedbo posameznega komada. Čeprav poezija kritizira vse človeške vrline, ki so moralno in etično oporečne, opozarja na nepravično vrednotenje posameznikovega dela, na račun katerega se gradijo finančne korporacije in bogatijo posamezniki, ki uničujejo bivalno okolje in naš planet, je pomen poezije optimističen, saj na vse to opozarja. Mentaliteta treh generacij je združena in poskuša kakovostno in konstruktivno podajati miselnost, ki bi dolgoročno pozitivno vplivala na življenje na našem planetu z izkušnjami, znanjem in mladostno zagrizenostjo.
Ne le, da skozi glasbeno ustvarjanje takšno miselnost podajamo, ampak tudi ŽIVIMO po takšnih načelih.
Menimo, da so primitivna lojalnost (lezenje u rit) in diplomacija, neznanje in prikrivanje resnice, požrešnost po materialnih dobrinah in laž najslabše vrednote človeka, ki vodijo svet v pogubo.
DIPLOMACIJA UBIJA.

Vstopnine ni!
 
Trnfest
DJ LionShine

DJ Program: LionShine

Music policy: Breakbeat, Funky Breaks

Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 13.114.589-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

julij 2015
PTSČPSN
 
 
avgust 2015
PTSČPSN
 
 
september 2015
PTSČPSN
 
 

POGANJA: