24. AVGUST 2008 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
Razstave
Mali atelje - Rišemo strip

Ustvarjalna delavnica za otroke - risanje stripov z Andrejem Štularjem / drawing a comic strip – creative workshop.

Vstopnine ni!
 
Emonska promenada
Emonska promenada 2008 - nedelja


Mednarodni ulični festival

[spremeni] EMONSKA PROMENADA 2008

na Emonski cesti od Mirja do Eipprove ulice
vsak dan od 21. do 24. avgusta
od 18. do 21. ure.

18:00 - 21:00 GUIXOT DE 8 / Katalonija interaktivna predstava z recikliranimi objekti — interactive show with recycled objects

Zavod BUFFETTO / MALA ŠALA CIRKUSA
cirkuška predstava in delavnica

Gledališče ZAPIK / O HITREM POLŽU IN DRUGE PRSTNE IGRE
interaktivna lutkovna predstava

TEATRO L'ORMA DEL LEONE / MEHURČKI NA ULICI / Italija
artistična animacija - artistic animation

18:00 FRANCI KREVH& MARKO BRDNIK: S TOLKALI IN PESMIJO OKOLI SVETA
glasbena pravljica

18:30 GIROVAGO & RONDELLA FAMILYTHEATER / POETIČNI CIRKUS/ Italija
cirkuško lutkovna predstava

19:15 THEAKER VON ZIARNO / ARTY MS/Avstralija
eterični performans na trapezu

19:50 THEATER FORTISSIMO / SMETNJAK / Češka
pantomimska predstava

20:30 SHAMPOO / NEVERJETNO ŽONGLIRANJE/ Argentina
artistični performans


SPREMLJEVALNI PROGRAM
vsak dan od 18. do 21. ure:

USTVARJALNE DELAVNICE:
izdelava lutk, slikanje, poslikava obrazov, kiparjenje, keramika, izdelava igrač, slikanje na majice in svilo, batik, izdelava nakita, eko delavnica ...

MOJSTRI SLOVENSKE OBRTI:
lectarstvo, slamarstvo, panjske končnice ...

ARTISTIČNE DELAVNICE:
žongliranje, diabolo, ekcilibrika ...

INTERAKTIVNE IGRE NA PROSTEM

ŽIVALSKI VRT NA OBISKU


Vstop prost.
 
Trnfest
Reverse engineering
Ruiz!

Rock dance hall koncert iz Hrvaške.

Skupina Ruiz! je bila ustanovljena leta 2005 v Zagrebu s ciljem ustvarjanja trše, ampak plesne glasbe. Zaljubljeni v nove trende pop glasbe so kmalu začeli mešati najboljše iz stoner rock in disko punk žanrov. Rezultat te exotične kombinacije je fussion melodični rock z intenzivnim ritmom in jasnim avtorskim pečatom. Na začetku kot duo, vendar zelo kmalu kot trio in kot taki so zelo kmalu padli v oko številnim organizatorjem. Leta 2006 so posneli in samoizdali EP Taste!, ki je odprl vrata v klube v Sloveniji in na Hrvaškem. Prvo polovico leta 2008 si bodo Ruiz gotovo zapomnili po sodelovanju na dveh mednarodnih festivalih za neuveljavljene glasbene skupine, YounGunZ v Sloveniji in Art & Music na Hrvaškem. Z zmago na YounGunZ so se uspeli predstaviti številnemu slovenskemu občinstvu in kot posledica dobili nekaj dobrih festivalskih nastopov (Škisova tržnica, LENT, Froots, TRNfest).

200

Band Ruiz! was founded in the mid of the year 2005 with intention of making hard, but groovie music. Falling in love with new trends in pop music, band members decided to combine the very best of stoner rock and disco punk genre. The result of this exotic combination is very energetic fuzzy and melodic rock with loud pumping beat and unique authoring approach. In the beginning the band functioned as a duo, but very soon, after just a dozen of concerts, the bass player became a part of crew and band could finnaly start to grow. In the end of 2006 band recorded and self released EP Taste! which gave them a chance to play more and heavier. In year 2008 Ruiz entered 2 biggest regional festivals for young bands - YounGunz in Slovenia and Art and Music in Croatia. They won YounGunz and due to victory band has recieved many invitations to club and festival gigs. Currently the band is finishing it's first album which is going to be released in the fall of 2008.

Vstopnine ni!
 
Trnfest
ŠILA
SMS

Improvizacijska predstava ŠILE / improvisational theatre.

to je pa ta glavni tekst

Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 11.599.774-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

julij 2008
PTSČPSN
 
 
avgust 2008
PTSČPSN
 
september 2008
PTSČPSN
 

POGANJA: