24. MAREC 2015 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sodelovanja
Glasbena akademija Univerze v Sarajevu, ljubljanska Filozofska fakultera, ZRC SAZU
Nekaj nedavnih etnomuzikoloških dosežkov sarajevske glasbene akademije

Pogovor s sarajevskima etnomuzikologinjama prof. Jasmino Talam in prof. Tamaro Karača Beljak o Nekaj nedavnih etnomuzikoloških dosežkih sarajevske Glasbene akademije.

Etnomuzikologinji prof. Jasmina Talam in prof. Tamara Karača Beljak bosta predstavili sarajevsko etnomuzikologijo danes skozi nedavne dosežke sodelavk in sodelavcev Glasbene akademije. Jasmina Talam bo predstavila svojo knjigo o ljudskih glasbenih instrumentih v Bosni in Hercegovini, Tamara Karača Beljak pa svoje delo o vokalnih fenomenih Bosne in Hercegovine (Zvočne krajine).

Kolegici iz Sarajeva bosta predstavili še CD ploščo akademijske zasedbe Etnoakademik Soundscapes of Bosnia and Herzegovina in tekoče raziskovalne projekte. V sodelovanju s Phonogrammarchivom z Dunaja pripravljajo izdajo zvočnih posnetkov, ki jih je v v letih 1912 in 1913 v Bosni in Hercegovini naredil Matija Murko. Poleg predsta vitve tega projekta bosta predstavili še preučevanje prispevka žensk kot nosilk ljuskoglasbenih praks Bosne in Hercegovine.

Pogovor bo potekal v okviru bilateralnega projekta o transformacijah popularne glasbe na območju nekdanje Jugoslavije in povratnih zvezah med Bosno in Hercegovino in Slovenijo, ki ga izvajata Glasbena akademija Univerze v Sarajevu in ljubljanska Filozofska fakulteta (Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo) ter ZRC SAZU (Inštitut za kulturne in spominske študije).

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.411.466-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

februar 2015
PTSČPSN
 
 
marec 2015
PTSČPSN
 
 
april 2015
PTSČPSN
 
 

POGANJA: