24. DECEMBER 2008 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Pesniški kabareti
SOMA ARSEN

Glasbeno pesniški projekt Gorana Majcna in Tomislava Vrečarja.

Soma Arsen je glasbeni projekt pesnika Tomislava Vrečarja in programerja in producenta Gorana Majcna. Žanrsko se glasba giblje med hip-hop, trip-hop, šanson, kabare ... Avtorja sta skupaj sodelovala že na ploščku Košček hrupa in ščepec soli. Goran Majcen je bil član dua Tekton Motor Corporation, enega izmed pionirskih bendov v Sloveniji znotraj žanra elektronske glasbe. Tomislav Vrečar je znan po svojih performansih, kjer združuje poezijo z drugimi umetniškimi panogami, med vidnejšimi je bil njegov projekt Ko se mi vse ponuja, se meni skuja, kjer je združil moči z ritem sekcijo glasbene skupine 2227, ter fotografom Damjanom Kocjančičem.
Projekt Soma Arsen gre korak dlje, saj tu glasba ni mišljena le kot spremljava že napisani poeziji, temveč oba elementa nastajata istočasno, kar pomeni, da so teksti pisani na glasbo, ki jo oba avtorja ustvarjata. Najboljši približek za opis tega projekta bi bil »bardovski recital«, čigar predstavnik v Sloveniji je Tomaž Pengov, le da tu glasba ni tako intimistična, temveč je elektronska in je bližje klubski. Na tokratnem nastopu v KUD-u Franceta Prešerna se jima bo pridružil slikar in kitarist Janez Kardelj.

Vstop prostVzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 10.489.118-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

november 2008
PTSČPSN
 
december 2008
PTSČPSN
 
januar 2009
PTSČPSN
 
 

POGANJA: