24. OKTOBER 2013 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Pesniški kabareti
SLADKE POGAČICE

Tone Škrjanec - poezija
Ille - glasba

Nekaj novejših pesmi iz nastajajoče zbirke Sladke pogačice in nekaj malo starejših pesmi Toneta Škrjanca v izvedbi avtorja, v prepletu s psihadelično glasbo Illeta, ki se oprta na krepke ritme sprehaja skozi širok spekter sodobnih glasbenih žanrov (od duba do tehna) in utripa v sozvočju z besedo.

Omogočila Javna agencija za knjigo RS.

Vstop prost.
 
Pesniški kabareti
SVET IN SVET

Gregor Podlogar – poezija, zvoki, glasovi
Sašo Kalan – zvoki, glasovi, glasba
Luka Umek – slika, glasovi, barve

V pesniškem dogodku Svet in svet bodo umetniki predstavili novejšo poezijo Gregorja Podlogarja. Ta dogodek, ki si naslov sposoja od Podlogarjeve istoimenske pesniške zbirke, je na sledi novim umetniškim praksam, a hkrati ostaja zvest pomenu in občutju v poeziji. Skratka, gre za umetniški projekt, katerega izhodišče so predvsem pesmi iz omenjene knjige, ki na novo zaživijo v zvočnem in vizualnem okolju; tako se v tem projektu spojijo besede, zvoki in slike – poraja se svet naključji, srečevanj in raziskovanj pesniškega, zvočnega in vizualnega.


Omogočila Javna agencija za knjigo RS.

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.423.180-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

september 2013
PTSČPSN
 
 
oktober 2013
PTSČPSN
 
 
november 2013
PTSČPSN
 
 

POGANJA: