24. OKTOBER 2012 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sodelovanja
DramŠpil
A je k’du doma?

Nastop ribniške Dramske skupine DramŠpil s predstavo »A je k’du doma?«.

Predstava humorno prikazuje življenje v manjšem kraju Meščanski dol. Ko režiserka Mateja in scenaristka Mia iščeta navdih za svoj prvi dokumentarni prvenec, pomislita na tamkajšnje vplivno podjetje Prokura d.o.o. Pri pregledovanju gradiva za film opazita, da so vsi prebivalci na nek način med seboj povezani in da stvar ni tako nedolžna, kot se zdi na začetku. Gledalci preko prizorov, ki jih peljejo iz sedanjosti v sredino 80-ih prejšnjega stoletja in nazaj, postanejo priča razkrivanju odkritih in prikritih odnosov med protagonisti. Predstava je plod improvizacij, ki so nastale na podlagi enodejank, katere so DramŠpilovci obdelali, predelali, zdelali, nadelali ter si večino scenarija tudi samostojno izmislili. Vse skupaj so poimenovali z retoričnim vprašanjem izrečenim v pristni Rib`nščini: "A je k`du doma?".

Režija: Lucija Ćirović

Igrajo:
Jasna Klarič, direktorica podjetja Prokura d.o.o. (Sara Horžen)
Eva Kogovšek, tajnica Jasne Klarič
(Andreja Škrabec)
Samo Kogovšek, inovator, Evin mož
(Janez Rus)
Tomaž Petek, pravnik v Prokuri d.o.o.
(Nejc Horžen)
Mojca Klarič, študentka, Jasnina sestra
(Maša Karpov)
Vesna, študentka, Mojčina in Nežina cimra
(Vesna Levstik)
Neža, študentka, Mojčina in Vesnina cimra
(Nina Gregorič)
Štefka, perica, Tomaževa mama (Antonija Češarek)
Simon, Nežin brat
(Peter Cvar)
Poštar Janez
(Maks Lesar)
Mia, scenaristka
(Teja Arko)
Mateja, režiserka (Urša Jaklič Žagar)

Ribniška ljubiteljska gledališka skupina DramŠpil je bila ustanovljena v začetku leta 2012. Deluje pod mentorstvom Lucije Ćirović in pod organizacijsko taktirko Uršule Jaklič Žagar. Nad skupino skrbno bedi JSKD Ribnica.

Vstopnina 5 €.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.242.609-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

september 2012
PTSČPSN
 
oktober 2012
PTSČPSN
 
november 2012
PTSČPSN
 
 

POGANJA: