24. MAJ 2011 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Razstave
Katja Dolganoč
MAČJE LETO

Otvoritev razstave slik.

Domišljijski svet. Močne barve. Preprosti motivi, ki v resnici pomenijo nekaj več. To in še veliko več je prva samostojna slikarska predstavitev mlade umetnice Katje Gorečan. Študentka književnosti, ki ne more živeti ne da bi pisala pesmi, slikala ali kakorkoli drugače ustvarjala. Mlada ženska, ki jo v življenju vodijo čustva. Lansko leto je bilo posebno leto, spet neko novo obdobje in prazna platna ter živobarvne tube barv so bile zmeraj bolj privlačne. Tako je nastal sklop slik z naslovom Mačje leto. 23 slik naslikanih v tehniki akril na platno, manjših in večjih dimenzij nas popelje v domišljijski svet umetnice, kamor se je zatekla pred zmeraj bolj sivim vsakdanom. Pred nami se tako odpre pisan svet sanjskih hišic, rastlin in živali, ki na prvi pogled delujejo kot otroške ilustracije. Skrbno izbrane močne barvne ploskve, ki jih dopolnjujejo in zapolnjujejo majhni ornamenti nudijo možnosti neskončnih interpretacij. Vsekakor čutimo, da se za poenostavljenimi motivi skrivajo želje in čustva umetnice. Zmešajo se podobe domišljijskega sveta in realnih čustev, ki umetnici omogočajo prostor v katerem se lahko najbolje izrazi. Svet, ki ne omejuje, kjer je dovoljeno živeti in čutiti tako kot v realnem življenju ni. Biti svoboden, in navkljub težkim življenjskim preizkušnjam ohranjati vitalnost in pa tisto malo otroškosti, ki nas spomni, da vse ne sme biti tako resno.
V Mačjem letu se s slikami prepleta tudi avtoričina poezija, kar še poudarja celotno sporočilo. Živeti in občutiti predano in brez mej.


Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.442.492-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

april 2011
PTSČPSN
 
 
maj 2011
PTSČPSN
 
 
junij 2011
PTSČPSN
 
 

POGANJA: