23. SEPTEMBER 2008 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sodelovanja
Kulturni forum avstrijskega veleposlaništva v Ljubljani
Njegov pogled

Kulturni forum avstrijskega veleposlaništva v Ljubljani vabi v torek, 23. septembra 2008, ob 20.00 uri, v KUD France Prešeren na monodramo NJEGOV POGLED.

Avtorica, režiserka: Alenka Hain
Igralka: Rezka Kanzian
Tehničarka: Sabine Wiesenbauer


Monodrama Njegov pogled je tragično komična zgodba ženske, ki se je zaljubila v pogled moškega in je po naključju prekoračila norme običajnega življenja. Postavi se vprašanje: kaj je običajno? Ženska se znajde za rešetkami preiskovalnega zapora, kjer se v samoti svoje celice pripravlja na zagovor pred poroto. Ni pa jasno, ali je zapor resničen ali samo plod njene bujne domišljije. Kakorkoli že, očitno ujetništvo ji dovoljuje, da pove tisto, kar res misli. Na samosvoj, smešen način obračuna z vsem, kar jo je v njenem življenju do sedaj motilo. Njene težave so banalne narave, rešitve pa bizarne in neobičajne. Gledalec mora odločiti ali gre za zmešano žensko ali navadnega človeka, ki ga opredeljujemo kot norca samo zaradi njegove emocionalne neposrednosti.
Igralka Rezka Kanzian je bila rojena v Rožeku na avstrijskem Koroškem. Študij etnologije je zaključila v Gradcu, kjer sedaj tudi živi in ustvarja. Je dramaturginja in igralka v »Werkraumtheatru« (www.werkraumtheater.at) in se poleg gledališča ukvarja tudi s pisanjem poezije. Njena prva zbirka »Cvet na gnojišču / Schattenblüten« je izšla 2006 pri literarni zbirki Pavlove hiše.
Avtorica in režiserka Alenka Hain se je preselila iz Slovenije v Celovec in se sprva ukvarjala s plesom in koreografijo. V zadnjih letih pa je bistveno sooblikovala gledališko sceno na avstrijskem Koroškem.
Za luč skrbi Sabine Wiesenbauer, ki že dolga leta dela pri Štajerski jeseni (Steirischer Herbst), glasbenem festivalu Styriate in v dvorani Helmut List v Gradcu.

Producent predstve Center k & k, Šentjanž.
Predstava je bila premierno predstavljena 19. oktobra 2007 v Kulturnem in komunikacijskem centru v Šentajnžu na avstrijekm Koroškem.

Zaradi omejenega števila sedežev lahko brezplačne vstopnice dvignete od 15. 09. 2008 daljena blagajni Kuda.

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 11.447.983-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

avgust 2008
PTSČPSN
 
september 2008
PTSČPSN
 
oktober 2008
PTSČPSN
 
 

POGANJA: