23. DECEMBER 2008 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
46 let
Lado Leskovar

Koncert Lada Leskovarja s triom Sladcore.

Lado Leskovar (rojen leta 1942 v Ljubljani) je s pevsko kariero pričel z zmago v oddaji Pokaži, kaj znaš v začetku šestdesetih let. Leta 1963 je osvojil svojo prvo glasbeno nagrado na Slovenski popevki na Bledu s pesmijo Malokdaj se srečava. Nato je prav po zvezdniško osvojil slovenski, jugoslovanski in evropski glasbeni prostor in si ustvaril izjemno pevsko kariero tudi v takratni Sovjetski zvezi. Z velikim uspehom je nastopal na domačih in mednarodnih festivalih (Slovenska popevka, Opatija, Evrovizija, Intervizija, Glasba ne pozna meja, Jazz z Elizejskih poljan), pel pa v Barceloni, Budimpešti, Moskvi, Montreuxu in po vsej nekdanji Jugoslaviji. Leta 1967 je s pesmijo Vse rože sveta zastopal Jugoslavijo na tekmovanju za Evrovizijo na Dunaju. Za domače in evropske diskografske hiše je posnel vrsto plošč in kaset, v radijske fonoteke pa prispeval več kot 200 pesmi. Prejel je najvišje festivalske nagrade. Kot novinar in urednik je delal na RTV Slovenija. Pevska kariera je Ladu Leskovarju odprla tudi pot na filmska platna.

Najbolj odmevna je bila gotovo vloga v znanem angleškem filmu Isadora, v katerem je zaigral ob Vanessi Redgrave. Ustvarjalni vrhunci Lada Leskovarja so njegove čudovite interpretacije slovenskih in svetovno znanih šansonov. Doživete in tenkočutne interpretacije šansonov Zakaj, Vagabund, Pismo za Mary Brown, Tvoje oči Marija, Nekoga moraš imeti rad, Nathalie, Nedelja na Orlyju, Otrok, Potraži me u predgradju, Poslednja postaja … so ga uveljavile kot tistega šansonjerja, ki je razprl prostor temu žanru v slovenskem okolju. Nepozabna je tudi Leskovarjeva intimna in pevsko vezanost na poezijo Franeta Milčinskega – Ježka. Od leta 1998 je slovenski ambasador UNICEF-a.
Z njim bo nastopil izvrstni trio Sladcore, ki ga danes poznamo predvsem z nastopov Eve Hren, pred tem pa je vrsto let – z drugim imenom - nastopal prav z Leskovarjem. V Sladcore je zbrana ugledna ekipa glasbenikov, ki so znani po tem, da se ves čas lotevajo novih glasbenih izzivov: vsestranski kontrabasist, kitarist in skladatelj Marko Gregorčič, bobnar Blaž Grm ter multiinstrumentalist in skladatelj Marko Boh.

Vstopnina 7 €.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 11.287.229-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

november 2008
PTSČPSN
 
december 2008
PTSČPSN
 
januar 2009
PTSČPSN
 
 

POGANJA: