23. JANUAR 2012 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Nacionalizem v Jugovzhodni Evropi včeraj in danes
RAZPRAVA O ZAGONETNIH RAZMERAH V LEVANTU

Natanko ob obletnici egiptovske revolucije vas vabimo v KUD France Prešeren na razpravo ob izidu knjig Erika Valenčiča Obleganje Gaze - ubijanje palestinskega ljudstva in Mirta Komela Kahirske kaheksije - Kairo pred revolucijo.
Večer bo moderirala Kristina Božič.

Egipt in Gaza: tako podobna, a tako različna, tako blizu, a tako daleč. Avtorja v knjigah (obe sta izšli konec prejšnjega leta) vsak na svojevrsten način opisujeta življenje in dogajanje v tem evropsko-neevropskem prostoru, zaznamovanem z vsem, s čimer je zaznamovan mogoče biti. Erik Valenčič kot novinar redno obiskuje Gazo in poroča o aktualno-političnem dogajanju v tem največjem zaporu na svetu, pa tudi širše na bližnjem vzhodu. Njegov prvenec je izvrstna mešanica dokumentarnih vtisov ter političnih in medijskih analiz. Mirt Komel pogosto potuje v povsem običajne kraje iz povsem neobičajnih vzgibov. Tako je v Kairu pristal, da bi se učil arabščine. Koliko je od študija odnesel, ni povsem jasno, gotovo pa je nastal prvovrsten filozofski potopis.

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.076.436-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

december 2011
PTSČPSN
 
 
januar 2012
PTSČPSN
 
 
februar 2012
PTSČPSN
 
 

POGANJA: