22. AVGUST 2015 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
Lepe stene lepo molčijo

[spremeni] študentska Iskra- odprta diskusija:

[spremeni] Lepe stene lepo molčijo

[spremeni] Sodelujoči:

Sandi Abram (Časopis za kritiko znanosti)
Klemen Ploštajner (Danes je nov dan)
A-Infoshop
Vstajniške socialne delavke

[spremeni] Moderator:

Božidar Kolar (Iskra)

[spremeni] Opis:

MOL s sterilizacijo javnih prostorov, pod vsiljeno pretvezo, da grafiti povzročajo občutek ogroženosti (koga?!) mesto in njegove stene jemlje ljudem, ki v njem živijo. Grafiti kot politična sporočila so izraz realnosti, ki jo ljudje v mestu živijo – so izraz radikalnega krčenja prostora političnega izražanja. Z obsojanjem oziroma kriminalizacijo grafitiranja, ki je za marsikoga edini možen način izražanja stisk, želja in potreb se daje prebivalcem in prebivalkam vedeti, da njihove težave v "najlepšem mestu na svetu" nimajo kaj iskati. Medtem ko nas veliki oglasni panoji posiljujejo na vsakem koraku, ko se vedno več javnih površin oddaja v komercialne namene, ko nam hočejo prepovedali med koncerti sedeti pred Križankami, ne smemo sedeti križem rok. Pravico do mesta si bomo morali izboriti. Začnemo 22.8.2015 ob 17:30 v KUD France Prešeren. Vse zainteresirane vabimo na diskusijo o vandalizmu. Podaljšali jo bomo z delavnico izdelave transparentov, ki jih bomo skupaj izobesili po našem mestu, po naših stenah in po NAŠIH, JAVNIH, SKUPNIH površinah.

Vsi smo vandali/ke, ker smo ljudje!

Če imate doma kakšne stare rjuhe, barve, karkoli, kar bi lahko prišlo prav pri izdelavi transparentov, prinesite s sabo.

Vstopnine ni!
 
Trnfest
IGLU

[spremeni] IGLU - impro mednarodni nastop

IGLU + Simone Schwegler (Švi) in Sven Stickling (Nem)
Improvizacijski večer v angleščini

Improvizatorjem Improvizacijskega gledališča Ljubljana - IGLU Vidu Sodniku, Petru Franklu in Jušu Milčinskemu se bosta tokrat na Trnfestovem odru pridružila dva super gosta s centralne Evrope. V Slovenijo namreč prihajata Simone Schwegler iz Švice in Sven Stickling iz Nemčije.

Simone je že stara znanka slovenske impro scene, saj je v Ljubljani gostovala že večkrat. Sven, ki velja za mojstra besede, pa se nam bo v Sloveniji predstavil prvič. Kot si lahko predstavljate, bo večer, poln zgodb in čustvenih preobratov, zelo nemško-švicarsko-slovensko obarvan. Jawohl!

[spremeni] Improvizatorji:

Vid Sodnik <https://www.facebook.com/vid.sodnik>
Peter Frankl <https://www.facebook.com/Pero.Frankl>
Juš Milčinski <https://www.facebook.com/jus.milcinski>
Simone Schwegler <https://www.facebook.com/simone.schwegler>
Sven Stickling k.g. <https://www.facebook.com/Svenselmann>

[spremeni] Glasba:

Andraž Gartner <https://www.facebook.com/andraz.gartner>
www.iglutheatre.com
<http://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.iglutheatre.com%2F&h=wAQGf9D6s&enc=AZPp2KSZn0A_8gijCXixToCbU7z5gPXZQHz30uU_AMSELwA2NjzRPiwyCRF-hfIabuM&s=1>

[spremeni] Produkcija:

Gledališče IGLU - IGLU Theatre
<https://www.facebook.com/iglutheatre> in KUD France Prešeren Trnovo
<https://www.facebook.com/groups/250405651522/>

Na KUDovem dvorišču, v primeru slabega vremena v dvorani. Vstop prost!

Trnfest 2015: IGLU + Simone Schwegler (Swi) and Sven Stickling (Ger) Improvisational theatre of Ljubljana - IGLU boys - Vid Sodnik, Peter Frankl, Juš Millčinski will be joined by two renowned central European improvisers at this year's Trnfest - Simone from Zürich and Sven from Bielefeld!

Simone Schwegler is an old aquaintance of the Ljubljana improv scene, having performed numerous times at Metelkova, and joining her is Sven Stickling, an acclaimed German slam poet who will be making his Slovenian improv debut! As you can probably guess, the show will be packed with emotional stories and tilts, but spiced up with a Germanic-Swiss-Slavic sense of burgeoning. Jawohl!

[spremeni] Improvisers:

Vid Sodnik, Peter Frankl, Juš Milčinski, and Simone Schwegler
<https://www.facebook.com/simone.schwegler> and Sven Stickling
<https://www.facebook.com/Svenselmann>

[spremeni] Music:

Andraž Gartner <https://www.facebook.com/andraz.gartner>
<www.iglutheatre.com>
<http://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.iglutheatre.com%2F&h=TAQFBr0yg&enc=AZNXtjZ55A5IvJYqDyaoVcH1L0-FGjRBToGvV4nzAczvLVmLw7VponON0EJZMqV1Nh8&s=1>

[spremeni] Production:

IGLU theatre and KUD France Prešern

[spremeni] Admission:

Free of charge

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Filter & CUF

DJ PROGRAM DJ SET:

Filter & CUF

Music policy: Bass/ Trap/ Grime/ Footwork

Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 13.114.584-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

julij 2015
PTSČPSN
 
 
avgust 2015
PTSČPSN
 
 
september 2015
PTSČPSN
 
 

POGANJA: