21. AVGUST 2017 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
Jarc Gregorin trio

Jarc Gregorin trio zajema vokal, električno kitaro, bas kitaro ter bobne.

Glasbeno je skupina enovita žanrsko manj. Če so rock, potem so prej eklektični kot predvidljivi in vsaj večino časabolj umirjeni kot divji. Sama skupina sicer obstaja komaj tri leta, a njeni člani so že stari znanci odrov. Tokrat predstavljajo prvenec Tja in spet nazaj (dvojezični: There and Back Again), ploščo, ki skuša z glasbo ponazoriti tiste intimne občutke, ki v duši oblikujejo koncept doma.Pevec, ustanovitelj in kitarist tria, Jaka Jarc ter bobnar Blaž Gregorin sta prvič sodelovala v okviru skupine Sfiltrom. Blaž je nato igral z bratoma Šalehar v skupini Babewatch, kasneje šes Sužnji sendvičev. Jaka Jarc se je povečini preselil v studio, kjer je kot glasbeni producent, pa tudi gostujoči vokalist in inštrumentalist sodeloval pri nastanku prvih plošč skupin kot sta Melodrom in Moonlight Sky in mnogih drugih, zraven pa je igral v žanrsko ranzovrstnih zasedbah. Gostoval celo pri SNG Opera in balet ter Slovenski filharmoniji nato pa nekaj let bival v Angliji kjer je igral in pel v angleških zasedbah the Pookas, The Hannah Stacey Experience ter the Three of Clubs. Pred Jarc Gregorin triom je Jaka igral v mnogih zasedbah očeta mMatjaža. Matjaž Jarc je glasbeno aktiven dovolj dolgo, da lahko le oprasnemo vrh njegovega opusa. S kitaro je nastopal v prvi in zadnji zasedbi kultne gledališke predstave Spomenik G, igral bas in pel spremne vokale ob Vladu Kreslinu še v Jugoslovanski skupini Horizont, dolga leta je bil pevec avtor in kitarist v skupini Džejbi, pa tudi slovenski operi. So-avtor nekoč popularne skladbe Te igre bo konec danes deluje predvsem kot klasični skladatelj z mednarodnimi uprizoritvami, doma pa vodi entuziastično žensko pevsko skupino Moje mlade dame. Skratka Jarc Gregorin trio predstavljajo prvenec Tja in spet nazaj, ploščo, na kateri boste našliglasbo, ki je žanrsko fluidna, a glasbeno zanimiva

Prost vstop!
 
Trnfest
Spejs Collective

DJ program

Mladi kolektiv DJev, pod imenom Spejs Collective, ki rolajo lo-fi, hiphop, trap, footwork.

Prost vstop!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.222.993-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

julij 2017
PTSČPSN
 
 
avgust 2017
PTSČPSN
 
 
september 2017
PTSČPSN
 
 

POGANJA: