21. AVGUST 2013 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
Vse ali nič

DELAVNICA WORKSHOP:
Delavnice gledališča zatiranih: Vse ali nič (SI) – sistem iger in tehnik za razvoj skupnosti.

Prijave na vsealinic2013@gmail.com.

Gledališče zatiranih (GZ) je sistem iger in specifičnih tehnik, ki so namenjene razvoju skupnosti. Na delavnicah se skozi vodeni proces učimo novih ravnanj, preizkušamo, raziskujemo. Končna produkcija (performans/predstava) je odvisna od skupinske dinamike. Namen: vzpostavljanje odnosa do samega sebe, drugih in družbenega, soočenje udeležencev s perečo problematiko med mladimi, vzpostavljanje lastnih stališč ter njihovo izražanje. Reševanje vsakodnevnih stisk, dati javni glas tistim, ki ga nimajo ali pa se njihovega glasu ne sliši.

V delavnice se lahko vključijo mladi nad 15. let, ne glede na status, spol, članstvo, narodno pripadnost, veroizpoved, raso, etnično pripadnost ter filozofska ali kakršnakoli druga prepričanja.

GZ je namenjeno igralcem, predvsem pa NE-igralcem, tako predhodne gledališke izkušnje seveda niso pogoj za udeležbo.

KDO IZVAJA
Metka Bahlen: Univ. dipl. pedagog/andragog, strokovni izpit s področja izobraževanja, licenca za mentorja PUM.

  • Metoda AV; izvajanje delavnic z udeleženci pri projektu 'Ljubljana je geto?'.
  • Gledališče zatiranih; priprava in moderiranje predstav z aktivistično gledališko skupino KUD Transformator, ulične akcije na temo potrošništva, izvajanje delavnic.

Manja Brinovšek: Univ. dipl. socialni pedagog.

  • 4 leta dela z gledališkimi tehnikami (GZ, impro teater, slap stick tehnika, lutke,…), diplomsko delo na temo uporabe gledaliških tehnik pri socialno-pedagoškem delu.

KDAJ
Od torka do petka, 20. - 23. 8. 2013: 15h do 17h
Vikend delavnica: sobota in nedelja, 24.- 25.8.2013 od 10h do 17h

Informacije o delavnici na tel. 041 920 411 ali
vsealinic2013@gmail.com

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Razstave
Severni veter v stripu

POGOVOR V GALERIJI DEBATE IN GALLERY:
Poletje v stripu Summer in comics:
Severni veter v stripu – pogovor s prisotnima avtorjema o norveškem stripu in trendih v sodobnem svetovnem stripu, vodi Bojan Albahari

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Razstave
Stripovski jam session

JAM SESSION V KLUBSKI SOBI JAM SESSION IN CLUB ROOM:
Poletje v stripu Summer in comics:
Stripovski jam sessionz norveškimi gosti in domačimi avtorji.

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Jello Biafra and The Guantanamo School of Medicine

KONCERT CONCERT:
Jello Biafra and The Guantanamo School of Medicine (US) – punk rock

Po razpadu kultnih Dead Kennedys se je Jello Biafra naslednjih 20 let posvečal samostojni karieri tako imenovanih „spoken word“ šovov, na katerih je sodeloval z najbolj imenitnimi imeni underground scene. Z bendi, kot so DOA, No Means No, Melvins, Mojo Nixon in Lard je snemal projektne albume, na katerih je ohranjal svoje politično sporočilo. Zaradi obveznosti članov v matičnih bendih ta sodelovanja niso bila dolgotrajna, zato je Biafri ostala kopica pesmi, ki niso ugledale luči sveta.

Iggy Pop ga je kasneje navdušil s svojim koncertom za 60. rojstni dan, zato Biafra organizira koncert za svoj 50. rojstni dan in se po dveh desetletjih odloči ponovno ustanoviti bend, sestavljen iz prekaljene druščine somišljenikov: kitarist Ralph Spight (Victims Family, Freak Accident, Hellworms), bobnar Jon Weiss (Sharkbait, Horsey) in basist Billy Gould (Faith No More). Po enomesečnih vajah se bend z imenom Jello Biafra and the Axis Of Merry Evildoers prvič pojavi na odru dvakrat razprodane dvorane Great American Music Hall v San Franciscu in v naslednjih devetih mesecih rodi material za novo ploščo. Pred odhodom v studio se bendu pridruži še Kimo Ball (Freak Accident, Carneyball Johnson, Mol Triffid, Griddle), ki z drugo kitaro v skpino prinese še bolj distorziran zvok. Bend se s tem preimenuje v Jello Biafra and The Guantanamo School of Medicine, ter oktobra 2009 izda prvo ploščo z naslovom The Audacity Of Hype (Alternative Tentacles Records).

Zvok skupine še vedno zadrži elemente starih Dead Kennedys, s primesmi detroitskega proto-punk stila, soničnega kitarskega nojza in Weissovih ekskurzij v metalsko bobnanje. Po skoraj tridesetih letih uspe Biafri narediti album, ki hodi z roko v roki in celo nadgradi njegovo brezkompromisno vizijo, prilagojeno novemu tisočletju in podprto z živim bendom, ki obeta naspidiran nastop. Billyja Goulda, ki se je medtem pridružil ponovnemu vstajenju matičnih Faith No More na koncertih zamenja Andrew Weiss (Rollins Band, Ween, Butthole Surfers), na bobnarski stol pa se tekom turneje zasidra Paul Della Pelle (Helios Creed, Nik Turner’s Space Ritual, and Philly HC legends Ruin). V tej zasedbi so leta 2012 posneli drugi album, ki marca 2013 izide z zgovornim naslovom White People and the Damage Done.

Jello Biafra in GSOM na koncertih med svoje komade vpletajo tudi največje hite z železnega repertoarja Dead Kennedys, kot so California Uber Alles, Holiday in Cambodia, Too Drunk too Fuck, Police Truck, Bleed for Me …

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Bojler

DJ PROGRAM DJ SET: Bojler – Moat, TMA, Nikus Pokus b2b KMN – bass

Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.229.094-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

julij 2013
PTSČPSN
 
avgust 2013
PTSČPSN
 
 
september 2013
PTSČPSN
 
 

POGANJA: