21. AVGUST 2011 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
Ethno in Transit

KONCERT: Ethno in Transit (CHL, SI, IT, AT, UK, EST, SWE) - etno godba Evrope in Južne Amerike European and South American world music.

Gre za mlade, entuziastične glasbenike, ki se pretežno ukvarjajo z ljudsko glasbo. Vsak izmed članov zasedbe ima določeno glasbeno usmeritev, ki jo poglobljeno preučuje. Vsak ima drugačne izkušnje, različno kulturno-glasbeno izhodišče in svojstven stil glasbenega izraza. Kljub temu je skupina vznikla spontano, iz preproste potrebe po medsebojnem glasbenem komuniciranju ter prenašanju preprostosti glasbenega izraza na poslušalce.

"Ljudsko" glasbo skupina interpretira kot glasbo, ki je "blizu ljudem". Ethno in Transit, ob vsem spoštovanju in poznavanju kulturne dediščine svojih dežel, poustvarja, spreminja, meša ter se poigrava z motivi in različnimi glasbenimi stili ter tako predaja ljudsko izročilo zelo širokemu spektru poslušalcev. Zasedba Ethno in Transit igra tako na festivalih kot na ulici, v vaseh, šolah ali klubih, izvaja delavnice in seminarje. Pomemben cilj skupine so tudi turneje v odmaknjene kraje, kjer je kultura težko dostopna. V letu 2011 tako načrtuje tudi turnejo v Čile in Sibirijo.

Fernando Stern – Čile (kitara, vokal) - http://www.nanostern.com
Poustvarjalec južnoameriškega glasbenega izročila, ki je s svojimi energetičnimi nastopi obšel svet. Izdal je 3 solo albume in bil v nominiran za Čilski grammy na področju folk glasbe ter prejel nagrado za album leta 2009 v Chilu. Sodeluje z glasbeniki po vsem svetu in v kombinaciji z Matijo Solce tvorita glasbeno-gledališki duo "Folkoholics" (http://www.myspace.com/folkoholics).

Matija Solce - Slovenija (harmonika) - http://www.teatromatita.com
Lutkar, igralec in glasbenik, ki v svoji dejavnosti združuje glasbeni izraz z lutkovnim gledališčem. Opravlja doktorat na temo "glasbena perspektiva lutkovnega gledališča" ter poučuje na gledališki akademiji v Pragi. Organizira srečanja glasbenikov iz celega sveta "Etno Histria" (www.myspace.com/etnohistria) ter sodeluje kot mentor na drugih glasbenih srečanjih (Belgija, Švedska, Češka, Škotska..)

Maarja Nuut - Estonija (violina)
Raziskuje in poustvarja estonsko ljudsko glasbo, tako napeve "runo", ki so se peli pri vsakodnevnih opravilih kot tudi inštrumentalno glasbo. Je ena od mentorjev in organizatorjev Ethna v Estoniji ter sodeluje kot mentor na drugih "ethnih" po Evropi (Slovenija, Francija).

Hermann Heartell - Avstrija (jodlanje, violina) - http://www.myspace.com/pssraz
Rojen v glasbeni družini, ki je izrazito usmerjena v avstrijsko ljusko izročilo. Virtuoz v jodlanju. Organizira Ethno v Avstriji in poučuje glasbo ter vodi worshope. Je vodja skupine "The Perfect Styrian Sound Ramblaz".

Kate Young - Škotska (vokal, violina) - http://www.myspace.com/kateyoungmusic
Študentka etno glasbe v Newcastlu. Ustvarja avtorsko glasbo, ki sloni na njenem izrazito specifičnem vokalnem izrazu, se tu in tam dotakne gledališča ali pa škotske in irske ljudske glasbe. Kate je soorganizatorka Ethna na Škotskem.

Marti Tern - Estonija (električni bas) - http://www.myspace.com/martioma
Študira jazz na akademiji v Stockholmu ter igra predvsem v jazzovskih skupinah. V Estoniji igra v folk skupini Vagilased. Stefan Hedborg - Švedska (tolkala)
Študent akademije za folk glasbo v Gothenburgu. Usmerjen predvsem v južnoameriške ter kubanske ritme in tolkala (congas, tam-tam, cajon).

Daniel Moser - Italija (alt saxofon, irska flavta) - http://www.myspace.com/damonielser
Kombinira jazz s folk glasbo. Igra v skupinah Landor (http://www.myspace.com/landormusic) ter Monn Turonn (http://www.monnturonn.com). Je organizator festivala Kribis - Krabis v Italiji (http://www.myspace.com/kribiskrabis). Antonia Duša Wenig - Avstrija (sound inžinirka) - http://www.myspace.com/antoniadusa
Študira na irske dude na "Irish World Academy of Music and Dance".

Zasedba:
Aleksander Kolar – vokal
Energični frontman z zavozlanimi lasmi in vrtečim vratom ter polno glavo podatkov o verzih, ki se dotikajo popolnoma vseh tem okoli nas.

Jure Anžiček – kitara
Melodični komplikator, ki se ne zadovolji z generičnem povprečjem. Krčan ima še veliko za pokazati o tem ni dvoma.

Alen Gregorin – kitara, back vokal
Laščanski ritmik, ki mu ni para, z veliko kilometrine in notranje agresije, ki se seveda izraža z dinamičnimi rifi iz kitarske glave VHT.

Timotej Hrastar – bobni
17 letni mladenič iz Novega mesta, bo namlatil vse opne in činele, ki mu jih nastavite pod nos. Blastbeati you name it.

Matej Pretnar – bas kitara
Iz enega samega kosa lesa vam pričara dinamične ritmike in breakdowne. Edini član izvorno iz prestolnice.

http://www.youtube.com/user/magicmarmelade#p/u/6/Bgj_TCJhWaM, http://www.facebook.com/ethnointransit, http://www.myspace.com/ethnointransit

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Tutti Frutti

IMPROVIZACIJSKO GLEDALIŠČE IMPROVISATION THEATRE: KUD France Prešeren: Tutti Frutti (SI).

Duhovit in divji varietejski impro večer, sestavljen iz raznovrstnih sestavin: dramatični prizori, čustvene zgodbe, impro popevke, poigravanje z gledališkimi in filmskimi žanri, množično govorjenje v en glas, skoki v prihodnost in preteklost, gibalni prizori s primesmi klovnovstva, nadvse smiselno in virtuozno grajenje zgodb na eni strani in popoln odfuk na drugi. V sadno solato namečemo vrhunske improvizatorje, čutnega glasbenika, razigrano trnfestovko občinstvo in vročico nedeljske noči - bon apetit!

Zamisel: An&Phirsich (Zuerich)
Umetniško vodstvo: Maja Dekleva Lapajne
Igra: Alenka Marinič, Jan Hrušovar, Maja Dekleva Lapajne, Vid Sodnik

Glasba: Janez Dovč

Luč: Tomaž Lapajne Dekleva

Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.243.951-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

julij 2011
PTSČPSN
 
avgust 2011
PTSČPSN
 
september 2011
PTSČPSN
 
 

POGANJA: