21. JUN. -20. JUL. 2012 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | ta mesec | >> |

[spremeni] ČETRTEK, 21.6.2012

 
Soma Arsen
Mesto v pesmi, pesem nad mestom

Mesto v pesmi, pesem nad mestom je multimedijski dogodek, kjer se brana poezija meša z glasbo, oboje je podkrepljeno z video projekcijo. Poezija se dotika urbanih tem, ter je preplet intimnih pripovedi in izpovedi posameznika, ki se zlivajo z mestnim pejsažem, pri tem uporablja govorico sestavljeno iz pogovornega jezika in slengizmov. Glasba je sestavljena iz lupov, izsekov raznih šumov, ter zvokov, ki se v mestu prepletajo v kakofonično orkestracijo strojev in ljudi. Video je sestavljen iz animacij in fragmentarnih posnetkov različnih mest, vse skupaj je nekakšen kalejdoskop podob, ki pred gledalca stopajo v nelinearnih sekvencah. Za poezijo bodo poskrbeli: Tone Škrjanec, Arnož Polič in Tomislav Vrečar. Glasbo je sestavil in jo bo v živo podlagal Soma Arsen. Video projekcija je delo Jelene Sokić.

Vstop prost.

[spremeni] PETEK, 22.6.2012

 
ŠILA
Veliki ŠILA finale 2012

Finalna prireditev Šolske impro lige s podelitvijo priznanj najboljšim posameznikom in skupinam, prehodni ŠILA pokal pa bo šel v roke zmagovalcem sezone.

Program velikega ŠILA finala:
18.00 predstavitev MIŠ-i (Male impro šole za mlajše najstnike od 10. do 14. leta)

19.00 finalna tekma med ekipama Gimnazija Bežigrad 1 in Gimnazija Vič 1

21.00 podelitev nagrad najboljšim v sezoni

Na Kudovem letnem odru.

V primeru slabega vremena bo prireditev v dvorani.

Vstop prost.

[spremeni] SOBOTA, 23.6.2012

 
Plesalo se bo!
Plesalo se bo!

Tudi v KUDu bo vse dišalo po swingu. Plesu, ki so ga z vso strastjo plesali že pred skoraj 100 leti. Zaznamoval je mladostništvo naših babic in dedkov ter spremljal jazz prve polovice prejšnjega stoletja. Spoznajte pisano paleto različnih stilov swinga, ki bo podkrepljena z dobro glasbo, plesnimi boji, obilo gibalne improvizacije in dobro volje.

Vstop prost.

[spremeni] NEDELJA, 24.6.2012

 
Impro liga
VELIKI FINALE

Zaključna prireditev ob koncu sezone in razglasitev najboljših improvizatorjev sezone 2011/2012.

Tretja tekma velikega finala med ekipama Klasika in Športni impro klub Jastreb.

Na Kudovem letnem odru.

V primeru slabega vremena, bo prireditev potekala v dvorani Kuda France Prešeren Trnovo. Brezplačne vstopnice bodo na voljo uro pred začetkom predstave na info točki Impro lige. Vsak posameznik lahko prevzame eno vstopnico.

Vstop prost.

[spremeni] SOBOTA, 7.7.2012

 
Sodelovanja
Velikonočni koncert na Soriški planini
Velikonočni koncert na Soriški planini


Velikonočni koncert na Soriški planini se bo v soboto, 7.7.2012 pričel ob 7.07 zvečer, trajal pa vse do vstajenja sonca. Sredi narave, med kravjeki spodaj in zvezdami zgoraj bomo skupaj z URŠULO RAMOVEŠ IN FANTI Z JAZBECOVE GRAPE, DEMOLITION GROUP, VASKO ATANASOVSKIM TRIOM, ČOMPAMI, DJ BORKO, HELAHIRNOM, DUO VEČEROM in PIHALNIM ORKESTROM ALPLES odčarali velikonočno koncertno noč med smrekami, vonjem kravjekov in zvezdnatim nebom.

Vstopnina 18 €.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.428.722-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

maj 2012
PTSČPSN
 
 
junij 2012
PTSČPSN
 
 
julij 2012
PTSČPSN
 
 

POGANJA: