21. JUNIJ 2011 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Razstave
Fernardo Jereb
SIMBOLI

Otvoritev razstave, argentinskega vizualnega umetnika slovenskega rodu FERNANDA JEREBA, ki se s serijo slik Simboli/Símbolos prvič predstavlja v domovini svojih prednikov.

Projekt SIMBOLI / SÍMBOLOS se izvaja v okviru praznovanja 20. obletnice samostojnosti Republike Slovenije in Srečanja Slovencev Dobrodošli doma 2011 (več na www.dvajset.si in wwww.dobrodoslidoma.si).

Projekt Simboli
Prečkati ocean v iskanju novega življenja... postane življenje samo. Iskanje lastnih korenin je iskanje bistva človeka. Naseljevanje neposeljenih krajev. Predmeti so shranjeni, kot da so zakladi... vinske usedline mendoških vin. Duh prečka vode, materija postane simbolična.

Simboli Project
To cross an ocean in search of a new life...became life itself. To find our roots was to discover our own essence as human beings. Inhabiting places that were never lived. Objects kept as treasures...wine sediments from Mendoza's wines. The spirit crosses the waters; the material becomes symbolic.

www.artejereb.blogspot.com, www.enlacasaroja.blogspot.com

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.243.919-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

maj 2011
PTSČPSN
 
 
junij 2011
PTSČPSN
 
 
julij 2011
PTSČPSN
 

POGANJA: