20. AVGUST 2017 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
Branko Potočan & Fourklor - PRŠENJE

Cirkus pod zvezdami

Vroče je, pa pršimo. Pršimo vodo in se hladimo. Pršimo znanje in ga delimo. To smo, to znamo, to delamo...
Pred vas bomo postavili izrazito, dinamično in pestro cirkuško, plesno, gibalno strukturo polno dih jemajočih akrobacij, hudomušnih in liričnih peripetij ter veščih in virtuoznih plesnih vsebin.
Cel dogodek se naslanja in izhaja iz predstave Žepi polni zvezd, ki jo z umeščanjem v nov prostorski kontekst KUD-a France Prešeren razstavljamo in ponovno sestavljamo v novi razdrobljeni prostorski postavitvi.
In kot ponavadi, pridite, ne bo vam žal!
Mi bomo tam!

Prost vstop!
 
Trnfest
Impro liga specialka: Burleska

Impro liga Specialka: Burleska

Impro liga tokrat obuja filmsko zvrst, s katero sta se med drugimi proslavila tudi znamenita Charlie Chaplin in Buster Keaton. Govorimo seveda o Burleski, kjer vam bodo trije improvizatorji ter en glasbenik odigrali več srednjemetražnih prigod v tem slogu.

Pokazali vam bomo, kako Burleska ni nekaj zaprašenega oz. kinotečno-muzejskega, temveč da se da z njo povedati tudi zgodbe naše sodobnosti.


Avtor koncepta, moderator in režiser: Mitja Lovše Igrajo: Peter Frankl, Katja Brezovar in Olivija Grafenauer Glasba: Goran Završnik Produkcija: Društvo za kulturo in izobraževanje Impro

Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.222.990-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

julij 2017
PTSČPSN
 
 
avgust 2017
PTSČPSN
 
 
september 2017
PTSČPSN
 
 

POGANJA: