20. AVGUST 2014 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
Od Kapelce do KUDa

FILMSKI VEČER FILM EVENING:
Od Kapelce do KUDa
Predpremiera dokumentarnega filma o Gledališču Ane Monro (54' 42)

Režija: Ema Kugler

Produkcija: VPK


Več kot 30 let je od ustanovitve famozne skupine - Gledališča Ane Monro. V času svojega obstoja so člani GAMa pomembno vplivali na razvoj sodobnega gledališča v Sloveniji- poleg uličnega gledališča so v naš prostor med drugim vpeljali tudi gledališko improvizacijo.
Skozi besede članov gledališča, dobimo vpogled v njihove ulične akcije, naključne pocestne predstave, načrtovane odrske predstave (predvsem tiste na KUD-ovem dvorišču) in začutimo duh tistega časa, ki je omogočal tovrstno angažirano, družbeno-politično in gverilsko gledališko skupino.

Vstopnine ni!
 
Trnfest
MetA

DJ PROGRAM DJ SET: metA - House / Techno

http://www.mixcloud.com/udvarosmate/

Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 12.326.991-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

julij 2014
PTSČPSN
 
 
avgust 2014
PTSČPSN
 
september 2014
PTSČPSN
 

POGANJA: