20. AVGUST 2008 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
Kristina Oberžan in Grooveyards

Slo pop trad jazz koncert.

Kristina Oberžan, Belokranjka iz Metlike, je z glasbeno potjo začela v vodah klasične glasbe kot saksofonistka, nadaljevala pa kot jazz vokalistka s študijem pri prof. Nadi Žgur v Ljubljani. Leta 2002 je prejela nagradno štipendijo za študij na sloviti ameriški glasbeni akademiji Berklee School Of Music. Oktobra 2005 se je uvrstila v finale mednarodnega tekmovanja jazz pevcev v Bruslju. Na Slovenski popevki 2006, kjer je izvedla skladbo 'Vsak dan je drugačen', je prejela nagrado za najboljšo izvajalko. Letos je magistrirala iz jazz petja na Univesität für darstellende Kunst und Musik v Gradcu, kjer je študirala pri svetovno priznanih jazz vokalistih kot so Sheila Jordan, Mark Murphy, Jay Clayton, Laurie Antonioli.

Kristina Oberžan, from Metlika in Bela Krajina, began her musical career as a classical saxophonist and continued it as a jazz vocalist, training with Nada Žgur in Ljubljana. In 2002 she won a scholarship to study at the renowned Berklee College of Music in Boston, USA. In October 2005 she reached the final of the International Young Jazz Singers Competition in Brussels. She won the best female performer award at the 2006 Slovenska Popevka song competition, where she performed the piece Vsak dan je drugačen. This year she was awarded her master's degree in jazz singing by the Univesität für darstellende Kunst und Musik in Graz, Austria, where she studied with world-renowned jazz vocalists such as Sheila Jordan, Mark Murphy, Jay Clayton and Laurie Antonioli.

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Woo D, Zhe, Bakto, Ay

DJ program - funky beats.

Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 11.459.416-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

julij 2008
PTSČPSN
 
 
avgust 2008
PTSČPSN
 
september 2008
PTSČPSN
 

POGANJA: