20. MAJ 2011 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Reverse engineering
Sweet Sorrow, Dead Dildo Drome, Scharbock, I vs. I

Na višku pomladi in za dobro popotnico v poletje se bo Kud France Prešeren zopet tresel od trdih metalskih ritmov. Na odru Kuda se bodo tokrat zvrstili naslednji bendi: Sweet Sorrow, Dead Dildo Drome, Scharbock in I vs. I.

SWEET SORROW so odličen ljubljanski death metal bend in ga slovenskim ljubiteljem teških ritmov ni treba posebno predstavljati! Sweet Sorrow v metalskih krogih veljajo za odrsko atrakcijo in ta sloves bodo na kocertu v Kudu ponovno upravičili!!
www.myspace.com/sweetsorrowslo
www.sweet-sorrow.com

DEAD DILDO DROME je skupina ki v svojem okviru združuje glasbenike, ki prihajajo iz uveljavljenih, čeprav žanrsko precej različnih domačih zasedb kot so Leaf Fat,God Scard in Language of Thought Hypotesis. Band so ustanovili Robert, Damir in Enej, decembra 2009 pa se jim je na kitari pridružil še Andraž (God Scard) in od takrat dalje bend začel na polno pripravljati material, ki so ga v letošnjem letu začeli predstavljati na odrih. Na koncertih se jim na odru v vlogi basista pridruži Žiga Jerič (All Across). Glasba Dead Dildo Drome je prelet sodobnega metala, ki v sebi združuje prvine death metala, black metala in metal corea, svojevrstna interpretacija samih glasbenikov pa skladbam daje poseben še pečat.
Glede na izkušnje ki so si jih člani banda s svojimi matičnimi zasedbami nabrali na turnejah širom Evrope koncertni nastop Dead Dildo Drome zagotovo ne bo razočaral! Poleg koncertov na domačih odrih, skupino v bližnji prihodnosti čakajo nastopi v Nemčiji, Avstriji, Luksemburgu in Franciji, poleti pa so že dogovorjeni za nekaj festivalskih nastopov.

www.myspace.com/deaddildodrome


SCHARBOCK so petčlanski bend, ki prihaja iz Geislingena v Nemčiji. V svojo glasbo vpletajo vse, od klasičnega death metala, hardcora in deathcora, katerega obogatijo z nemškimi besedili. Leta 2008 so izdali demo cd, katerega so predstavili doma in v tujini. V tem času so nastopali z bandi kot so Eisregen, Milking the Goat Machine, pa tudi na festivalih (QUEENS OF METAL, LEGACY, ..) Leta 2010 so posneli svoj prvi album, katerega bodo predstvaili tudi v Ljubljani.

www.myspace.com/scharbock


I Vs. I so energični mariborski metalci, ki so se z lastnimi skladbami javnosti prvič predstavili leta 2007. Pred tem so se od leta 2003 dalje kalili s preigravanjem priredb skupin Metallica, Iron Maiden, Trivium in drugih. Prvotna zasedba se je s prihodom pevca Tima Koresa leta 2004 preimenovala v Not'n'vun in kot Metallica cover band gostovala na številnih festivalih in koncertih. Septembra leta 2008 so I vs. I prvič stopili v snemalni studio in posneli demo album z naslovom "Die-verse", katerega so javnosti prvič predstavili marca 2009. O kvaliteti in prepoznavnem slogu benda, katerega glasbo opisujejo kot "mix trash/core/nu - metala", priča dejstvo, da so na Šourocku pometli s konkurenco več kot 100 mladih bendov in od takrat navduševali občinstvo na številnih prireditvah in festivalih (Lent, Lampiončki, Bruc '09).

www.myspace.com/ivsiband

Vstopnina 5 €. Prodaja vstopnic uro pred predstavo na blagajni Kuda.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.421.031-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

april 2011
PTSČPSN
 
 
maj 2011
PTSČPSN
 
 
junij 2011
PTSČPSN
 
 

POGANJA: