20. OKTOBER 2008 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Goli Oder
Gregor Kamnikar
Commoveo 0.2.5 ali V iskanju izgubljenega prostega časa

V Hiši veščin na Parmovi 25.

Commoveo(1) je igra. Igra, ki jo lahko igra vsak. Zato vabljeni k udeležbi. Vstop v igro priporočamo preko vašega priljubljenega medija izražanja: improvizacije, plesa, glasbe, besede, kuhanja, vožnje s kolesom, zbiranja znamk, nedeljskega sesanja, popravljanja avtomobilov, gledanja televizije, potovanja v daljne dežele ali skritega opazovanja... Nimate svojega priljubljenega medija izražanja? Nič zato. Prepustite se igri. Ga bo našla za vas.

Commoveo je igra, kjer se pravila, potek, vsebina, pomen, namen in smisel igre vzpostavljajo z igro samo. Commoveo ni vsakdan. Commoveo ni samo improvizacija. Je simptomat – stroj za proizvodnjo simptomov, ki kmalu postanejo simptomati še sami. Je prostor izkušnje in raziskovanja McLuhanove formule, da je medij sporočilo, kjer je vsebina medija uporabnik sam, kolikor je medij podaljšek človekovega telesa. Prezapleteno? Zato Commoveo, da se hkrati igra, ustvarja, producira, raziskuje in izobražuje. Ter izčrpa Commoveo kot iluzijo(2).

Na festivalski različici igre Commoveo (torej različici 0.2.5) bomo igrali več partij igre in v njih iskali izgubljeni prosti čas. Še enkrat vabljeni, da si privoščite partijo igre Commoveo.

1.commoveo v latinščini pomeni: divje se premikati, vznemiriti, (raz)dražiti, razburiti, vzbuditi, povzročiti, zmesti, zbegati
2.iluzija iz latinskega illusio iz illudere iz in- in ludere (igrati (se)), dobesedno pomeni igrati se z, biti v igri>br>


MC (mojster ceremonije): Gregor Kamnikar Produkcija: Ops! zavod Ljubljana


Če je medij izražanja tehnično zahtevno pripeljati na mesto igranja igre, to javite vnaprej na commoveo@ops.si ali 040 226 981, da najdemo ustrezno rešitev skupaj z vami.

Več o igri na www.commoveo.ops.si.

Vstopnina.
 
Goli Oder
Andreja Rauch Podrzavnik
Melodije refleksije

Premiera likovne predstave z glasbo.
V Stari mestni elektrarni v Ljubljani.

Režija: Andreja Rauch Podrzavnik
Oblikovanje: Peter Rauch
Glasba: Sašo Kalan
Izvedba: Sašo Kalan, Peter Rauch in Andreja Rauch Podrzavnik
Tehnično vodstvo: Martin Podrzavnik
Produkcija: Ops!Zavod Ljubljana
Iskrene zahvale: Andrej Petrovčič, Andrej Hajdinjak, Mojca Jug, Bunker, Samo Jurečič, Anja Planišček, Živa Brecelj, Maja Vardjan, Danilo Pečar

Predstava Melodije refleksije je polurna rezina časa, katere izhodiščna točka je bila zadnja faza lanske plesne študije Melodije začetkov. Je improvizirana in fiksna, kot je vsakdan večine nas. O čem govori predstava? Očem govori predstava. In ušesom.

Vstopnina 5 €. Vstopnice so na voljo uro pred dogodkom na prizorišču.
 
Sodelovanja
ŠOU Ljubljana
Finska : Slovenija

Mednarodna improvizacijska tekma.

V gledališki tekmi spontanih reakcij in bujne domišljije se bosta pomerili selekciji finske ekipe Stella Polaris in slovenske Impro lige. Kdo v resnici koga podkupuje? Zakaj imata deželi tako podobno stopnjo samomorilnosti? Zakaj tudi finski trenerji ne morejo zbuditi naših smučarskih skakalcev? To so vprašanja, na katere predstava verjetno ne bo dala odgovora, bo pa zato igra po predlogih občinstva določila, katera država premore boljše improvizatorje.

Vstop prost. Brezplačne vstopnice podarja ŠOUfest 2008 in bodo na voljo na info točki v Kudu France Prešeren Trnovo na dan koncerta od 17. ure naprej. Vsak posameznik lahko prevzame dve vstopnici, število gledišč je omejeno!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 11.594.887-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

september 2008
PTSČPSN
 
oktober 2008
PTSČPSN
 
 
november 2008
PTSČPSN
 

POGANJA: