20. JUNIJ 2015 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sodelovanja
Bufeto – Zavod za razvoj cirkuško-gledaliških umetnosti
KLOVNBUF 2015: Pridite in se naučite žonglirati vsi!

8. mednarodni festival sodobne klovnade in novega cirkusa KLOVNBUF 2015:

Klovnbuf se pridružuje praznovanju svetovnega dneva žongliranja:

»Pridite in se naučite žonglirati vsi!«

Več na: http://www.svetovnidanzongliranja.com

Klovnbuf podarja predstavo Riba v izvedbi Teatra PolPet (Slovenija)

Predstava Riba je kratko, a intenzivno potovanje dveh pomorščakinj. Monotono vsakdanjost plovbe prekine riba, ki iznenada skoči iz morja in s tem sproži ribolov, kakršnega bi si težko predstavljali...

Teater PolPet pod takim imenom obstaja že nekaj let. PolPet izvira iz osebnih imen Polone in Petre Prosen. Da nastane PolPet, mora pri predstavi sodelovati vsaj ena polovica imena, druga polovica je lahko gostujoča. Tako sta recimo nastali predstava Karmela an Bepina (Petra in Manca Uršič) in Kafetkanje (Polona in Matteo Crugnola).V predstavi Riba je Teater PolPet v prvotni zasedbi. Polona Prosen je trenutno samozaposlena v kulturi kot performerka, Petra Prosen pa profesorica likovne vzgoje, ki se poleg pedagoškega dela ukvarja z lutkami.

Festival Klovnbuf 2015 so podprli: Cirque du Soleil (Kanada), Francoski inštitut v Sloveniji s pomočjo mreže Teatroskop, Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije, Mestna občina Ljubljana, Slovensko mladinsko gledališče, Turizem Ljubljana, Lutkovno gledališče Maribor, MO Murska Sobota – Festival Soboški dnevi, Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje – Festival Poletje v knežjem mestu, Občina Izola. Občina Piran.

Izvršni producent: Bufeto – Zavod za razvoj cirkuško-gledaliških umetnosti.

Zahvala: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, ZRC SAZU – Atrij ZRC, Dijaški dom Ivana Cankarja, KUD France Prešeren, Stara mestna elektrarna (Zavod Bunker), Gostilna Narobe, Tiskarna Vek, Društvo SKAM, Kim Komljanec.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa!

Vstop prost, prostovoljni prispevki dobrodošli!.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.444.477-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

maj 2015
PTSČPSN
 
junij 2015
PTSČPSN
 
julij 2015
PTSČPSN
 
 

POGANJA: