2. AVGUST 2011 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
Sekou Kouyate Experience

KONCERT CONCERT: Sekou Kouyate Experience (GN/SI) - world music.

Sekou Kouyate je v Franciji živeči glasbenik iz Gvineje Conakry, ki si je s svojim virtuoznim igranjem afriške 21 strunske harfe 'kore' pridobil vzdevek “Afriški Jimi Hendrix” in tudi “Sekou Jimi Kora”. V svoji matični skupini Ba Cisoko, s katero nastopa po celem svetu, namreč večkrat igra koro skozi električne učinke, ki jih ponavadi uporabljajo rock kitaristi. Sekou prihaja iz generacije Griotov, ki so zahodno afriška družina umetnikov. Njihova naloga in poslanstvo so od nekdaj bili prenašanje novic, reševanje sporov, beleženje zgodovine v pesmih ter seveda glasba in ples. Slednja sta še vedno spremljevalca raznih obredov, kot so rojstvo, krst, poroka in smrt. V zadnjih desetletjih je s popularizacijo glasb tretjega sveta tudi glasba Griotov prodrla v širši svet. V njej je značilna izredna melodičnost in ritmična razgibanost. Predkolonialna kraljestva zahone Afrike so dobro poznala arabsko umetnost, ki je takrat istočasno vplivala tudi na evropsko renesančno glasbo, predvsem z razvojem brenkal. Kora je uglašena v durovsko oz. vzporedno molovsko lestvico in obsega tri oktave in pol. Včasih so jo v uporabljali zgolj za spremljavo ob petju, danes pa si je izborila mesto tudi kot solistični inštrument, na katerega se da igrati praktično vse zvrsti glasbe. Sekou Kouyate Experience je glasbeni projekt, ki je nastal jeseni 2010 in združuje afriškega virtuoza ter slovenske glasbenike, ki se že vrsto let aktivno ukvarjajo z zahodnoafriško glasbo. Spoj je prepletanje tradicionalne afriške glasbe z reggaejem, funkom, jazzom in rockom v energetsko nabito celoto, ki pa ji ne manjka tudi liričnosti. Na Trnfestu bo skupina predstavila novi CD Sekou Kora Experience Live in Maribor.

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Breaks Huda, Nibeye, Guilty Eve

DJ PROGRAM DJ SET: tech-house/deep-house/d'n'b - Breaks Huda (Female's'cream), Nibeye (Female's'cream), Guilty Eve (Female's'cream).

Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.444.104-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

julij 2011
PTSČPSN
 
avgust 2011
PTSČPSN
 
september 2011
PTSČPSN
 
 

POGANJA: