2. MAJ 2015 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sodelovanja
Društvo Iskra
REZISTENCA: FESTIVAL TEORIJE, KULTURE IN ŠPASA

Društvo Iskra vas vabi na Rezistenco, 1. festival teorije, kulture in špasa, ki se bo zgodil 2. maja v legendarnem Kudu France Prešeren. Datum ni naključen - ob prazniku dela bomo skušali kritično razumeti razmerje med kulturo in delom kot pojmom politične participacije. Gostujoči kolektivi s katerimi bomo razpravljali so: Tribuna, Radio Študent, Inštitut za delavske študije, Visokošolski sindikat Slovenije...

Ob 20.uri začetek glasbeno kulturnega programa:
Boštjan Narat
Nina Bulatovix
Nova Deviator (dj set)
N’Toko (dj set)
Marko Brecelj
Miki Solus
MC M53

Na Rezistenci bomo čez dan razpravljali o konceptu razreda in pojavnih oblikah razrednega boja. Ker pa označevalec festival ne označuje le razprav, predavanj in okroglih miz, bodo dogodek popestrili tudi umetniški vložki ter večerno koncertno klubsko dogajanje. V prostorih Kuda bo na ogled tudi razstava vsega materiala, ki smo ga skozi aktivistično delovanje ustvarili v dobrih dveh letih obstoja.

Če smo 28. marca v Pritličju zbirali sredstva za poplačilo stroškov kazni za neprijavljen protest proti novemu zakonu o visokem šolstvu (ZVIS), sedaj zbiramo sredstva za poplačilo stroškov za izvedbo samega festivala in za naše nadaljnje delovanje. Vsi nastopajoči se honorarju odpovedujejo.

Naslovi napovedanih okroglih miz, razprav in predavanj:

Uvodno predavanje: pojem razreda v sodobni družbi

Dialog Radia Študent in Tribune o skupnostnih medijih

Okrogla miza: Mediji - nosilci družbenih procesov ali propagandna mašinerija?

Okrogla miza: Razredni boj znotraj univerze

Podrobnejšo vsebino in nastopajoče na posameznih razpravah in okroglih mizah izdamo v kratkem, za začetek pa damo na pokušino goste na glasbenem delu:

BOŠTJAN NARAT
NINA BULATOVIX
NOVA DEVIATOR (dj set)
N’TOKO (dj set)
MARKO BRECELJ
MIKI SOLUS
MC M53


https://www.facebook.com/iskra.org

https://www.facebook.com/events/463761650441344/

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.423.000-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

april 2015
PTSČPSN
 
 
maj 2015
PTSČPSN
 
junij 2015
PTSČPSN
 

POGANJA: