2. DECEMBER 2008 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Razstave
Iskra Bilečanska
PREPROSTO IN MOJSTRSKO

Otvoritev razstave slik.

O slikah Iskre Bilečanke pravijo, da so na določen način zelo klasično grajene. Pri tej trditvi izhajajo iz likovne teorije enega znanih francoskih slikarjev Andreja Lhotta, ki je v svoji knjigi napisal „napotek“ slikarjem kako naj bo slika idealno barvno grajena. Iz tega pravila je kasneje nastala znana teorija barvnih akordov in barvnih akcentov. Lhotte pravi, da mora biti na sliki dve tretjini hladnih barv, približno tretjina nevtralnih, vmes pa še malo akcent toplih barv. Tudi Iskra svoje slike gradi na tak način in jih dosledno drži barvno in kompozicijsko vseskozi pod kontrolo. Veliko je hladno in nevtralno obarvanih tonov in vmes zažari topla rumena, zlato oranžna ali plemenito temnordeča. Toda kompozicijski poudarek pri njej ni v centru slike temveč bolj na robovih.
Umetnostno zgodovinsko njene slike abstraktne in nepredmetne spominjajo na nekatere dadaistične oz. kubistične slikarje., še posebej zaradi občasne uporabe-vnosa tipografije in tudi zaradi njenega načina nanosa barv s „šphtlom“.

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 10.494.195-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

november 2008
PTSČPSN
 
december 2008
PTSČPSN
 
januar 2009
PTSČPSN
 
 

POGANJA: