19. AVGUST 2012 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
Razstave
Mali atelje: Recikliramo embalažo

USTVARJALNA DELAVNICA CREATIVE WORKSHOP : Mali atelje: Recikliramo embalažo Package recycling – vodi Aleksandra Gruden.

Ustvarjalnica je namenjena vsem, ki jih zanima, kako bi lahko iz odpadne embalaže ustvarili uporaben predmet, ki je obenem tudi privlačen in vzdržljiv. Ustvarjalnica je primerna za vse starostne skupine.

http://www.aleksandragruden.si

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Artbeaters

KONCERT CONCERT:
Artbeaters (SI) – sodoben contemporary fusion jazz

Artbeaters sestavljajo štirje mladi, v tujini šolani jazz glasbeniki, združeni pod vplivom tradicionalnega jazza, bluesa in moderne glasbe prinašajo na oder novo različico fusion jazza. V nenavadni zmesi, ki se začinja z vsemi zvrstmi glasbe so navzoči violina in sintetični klaviaturski zvoki. Za močan in stabilen ritem skrbita boben in bass. Namen skupine je ponuditi poslušalcem sodoben, sproščujoč program, ki vsebuje vse oblike novega modernega arta in novih ritmov.

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Črtice

GLEDALIŠČE THEATRE:
KUD France Prešeren "Črtice" (SI) – cankarjanska impro predstava improvisation theatre.

Improvizatorji Impro lige se tokrat lotevajo najbolj slovenske izmed slovenskih tematik. Čeprav Ivan Cankar velja za odličnega dramatika, si bodo tokrat raje izposodili njegovo kratko prozo - črtice. Ob preučevanju kanonizirane Cankarjeve proze je mešan kolektiv izkušenih in mladih improvizatorjev ustvaril improvizirano predstavo, ki temelji na črticah, obenem pa vsebuje polno mentrgo elementov cankarjanskosti, jerbas humorja in vevnico socialne note. Odložite burkle in po klancu pridite na skodelico kave in pehar suhih hrušk.

zamisel: Vid Sodnik mater bodo zatajili: Jaka Šubic, Jan Hrušovar, Juš Milčinski, Tomaž Lapajne Dekleva, Petra Ajdovec, Tim Kern in Vid Sodnik glasba: Goran Završnik luč: Dušan Tomić

Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.441.211-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

julij 2012
PTSČPSN
 
 
avgust 2012
PTSČPSN
 
 
september 2012
PTSČPSN
 

POGANJA: