19. JUNIJ 2013 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sodelovanja
Inštitut za afriške študije
Povej mi, povem ti

Festival mladih Povej mi, povem ti s koncertnima nastopom ZLATKA skupine TRIO FANTASTIKUS ter orientalskim plesom.

Festival mladih Povej mi, povem ti organizira Inštitut za afriške študije . Festival je zaključek projekta Orientacijsko spoznavanje in spodbujanje socialne vključenosti novo prispelih mladostnikov. Preko interaktivnih delavnic, ki jih bodo organizirale različne mladinske ter nevladne organizacije, in večernim koncertom želimo povezati mlade tujce in slovenske mladostnike. Obenem je namen prireditve širši javnosti predstaviti izzive integracije in omogočiti mreženje med nevladnimi organizacijami.

Program:
12:00 – 14:00 Izzivi integracije tujcev, okrogla miza
Na okrogli mizi bodo predstavniki nevladnih organizacij, manjšinskih in migrantskih društev, zavodov ter Ministrstva za notranje zadeve spregovorili o smernicah integracijskih politik v Sloveniji, predvsem pa o praktičnih vidikih integracije, izzivih in primerih dobrih praks vključevanja tujcev ter podali priporočila za čim bolj uspešno vključevanje tujcev v slovensko okolje na vseh ravneh družbe.
15:00 – 19.00 Interaktivne delavnice za mlade,
20:00 – 21:30 Koncert z Zlatkom in Triom Fantastikus in orientalski ples.

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.438.659-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

maj 2013
PTSČPSN
 
 
junij 2013
PTSČPSN
 
julij 2013
PTSČPSN
 

POGANJA: