19. MAJ 2016 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sodelovanja
Matter

Vabljeni na predstavitev prvenca Amphibios kamniške zasedbe Matter.

Matter je dvoživka. Je pritlehni brezsramni pop in vlažno zagrizeno podtalje. Je brcanje znanja in poljubno nametavanje nesmislov. Je zvok izpod kamniških gora in je abstraktna zmeda v oblakih.
Je rap in ni Rap. Mrki flow.

Vstopnina 10 €


Matter je kamniški trojec z edinstveno sodobnim (anti)raperskim slogom in je postapokaliptični boyband. Na meji med (samo)ironijo, abstraktnimi besednimi igrami, nesmiselnimi domislicami in konkretnim družbenim angažmajem. Dacho, Tunja in Levanael strežejo s težko pričakovanim, temačno zadimljenim prvencem Amphibios, z gosto psihedelijo med teorijami zarote in banalnimi zagatami. Z besedili, ki jih je težko in nemogoče dešifrirati, a si jih ne morete nehati ponavljati. Matter so dvoživke, ki živijo dvojno življenje, med čistim popom in zapletenim podzemljem, lucidnostjo in naključno zmedo, kamnikfolično lokalnostjo in abstraktno poezijo. In ki jih s slovenskimi raperji druži izključno dejstvo, da pogosto posežejo po mediju videospota z jasnim stilskim pečatom.


Na prvencu je 12 komadov.
Eden od njih je nastal v sodelovanju z Napravi Mi Dete,
drugi z zasedbo Your Gay Thoughts.

Matter so:
Dacho / glasba in vokal
Tunja / vokal
Levanael / glasba

Matter – Apmhibios
01 Tri Sonca
02 Anakonda (feat. Napravi Mi Dete)
03 Bomboni
04 Skit, ki bo hit
05 Dizeldorf
06 Pimpin’ Piaf
07 Ladje
08 1000 Kristalov (feat. Your Gay Thoughts)
09 Bambi
10 Safari
11 Velik Njega
12 Mrki Flow

Besedila: Dario Nožič Serini, Matej Tunja + pri Anakonda Katarina Rešek
Glasba: Dario Nožič Serini, Luka Lah + pri 1000 Kristalov Gregor Kocijančič in Aljaž Košir

Mix: Štefan Cerjak @ Friteza Studio Mastering: Gregor Zemljič

Meta-urednik: Marko Peljhan rx:tx: Borja Močnik & Uroš Veber

Fotografija in oblikovanje: Multipraktik / Nina Vrhovec, Miha Brodarič, Tilen Sepič

Vstopnina 10 €Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.432.517-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

april 2016
PTSČPSN
 
 
maj 2016
PTSČPSN
 
 
junij 2016
PTSČPSN
 
 

POGANJA: