19. MAREC 2013 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Razstave
Eduardo Bentub
10 stopinj zemljepisne širine, 10 otokov sredi Atlantskega oceana, Zelenortski otoki

Otvoritev razstave slikarja Eduarda Bentuba z Zelenortskih otokov.

V slikarskih delih Eduarda Bentuba najdemo predvsem motiviko z njegovih rojstnih Zelenortskih otokov, kjer upodablja življenje vsakdanjih ljudi, glasbenike in značilno krajino. Po tematiki izstopata deli Po nevihti ter Viva, kjer prevladuje socialna tematika. Eduardo kot predstavnik ekspesionizma v svojih delih uporablja značilne žareče barvne tone, ki izražajo optimizem tako avtorja samega, kot tudi prebivalcev otokov. Poleg zanj značilnih lisastih nanosov barve avtor občasno uporablja tudi tehniko drippinga ter dela opremi z besedili, v katerih se prepletata poezija z Zelenortskih otokov in avtorjeve misli.

Po nevihti


Prava ljubezen


Tržnica


Vrata našega otoka

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.438.804-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

februar 2013
PTSČPSN
 
 
marec 2013
PTSČPSN
 
april 2013
PTSČPSN
 

POGANJA: