19. DECEMBER 2008 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
ŠILA
Gimnazija Ledina : Gimnazija Bežigrad

Tekmovanje srednješolskih ekip v gledališki improvizaciji.

Vstopnina 2,5 €, obe tekmi 4 €.
 
ŠILA
Gimnazija Kranj 1 : Gimnazija Šentvid

Tekmovanje srednješolskih ekip v gledališki improvizaciji.

Vstopnina 2,5 €.
 
Andrej Rozman Roza
PASIJON PO PREŠERNU - PREMIERA

Premiera nove predstave ROZINTEATRA.

V novi predstavi Rozinteatra*, imenovani »Pasijon po Prešernu«, zaenkrat nastopa avtor, scenograf, režiser in kostumograf Andrej Rozman Roza sam, sčasoma pa računa na to, da bo »predstava v razvoju od pesmi do države« prerasla v množično gibanje. Vsebina temelji na realnih ugotovitvah o tem, kako je Prešeren za nas trpel, in na iskanju odrešitve. Tako kot takrat, ko je Prešeren v trenutkih dvoma sonarodnjakom zagrozil, da bo pisal samo še v nemščini, se odrešitev tudi danes ponuja v globalizaciji. Namen predstave »Pasijon po Prešernu« je najti odgovor na vprašanje, ali med tem, da globalizacijo sprejmemo, in tem, da še naprej trpimo ob pogledu na tiste, ki jih je Prešernovo trpljenje odrešilo vsake odgovornosti, obstaja tudi tretja pot.

Za vabljene...Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 11.637.674-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

november 2008
PTSČPSN
 
december 2008
PTSČPSN
 
januar 2009
PTSČPSN
 
 

POGANJA: