19. NOVEMBER 2008 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
46 let
ELDA VILER

Koncert Elde Viler s triom DIM.

Elda Viler je ob Marjani Deržaj, Majdi Sepe, Beti Jurkovič, Berti Ambrož, Ivanki Kraševec, Jelki Cvetežar in Lidiji Kodrič ena najpomembnejših slovenskih pevk zabavne glasbe – legend Slovenske popevke iz 60. in 70. let prejšnjega stoletja. Je ena »prvih dam« njenih “zlatih let”, enega najbolj ustvarjalnih obdobij v zgodovini slovenske zabavne glasbe. Rojena je bila in odraščala je na Krasu in po njeni zaslugi sta čustvenost in čutnost Sredozemlja obogatila tudi “celinsko” Slovensko popevko.

Leta 1964 se je Slovenska popevka z Bleda preselila v Ljubljano. Elda Viler se je na njej prvič predstavila naslednje leto s skladbo Deček s piščalko in ji nato ostala zvesta vrsto let. Leta 1966 je prvič nastopila na jugoslovanskem izboru za Evrovizijo.

Elda Viler je izvajala pesmi vrhunskih skladateljev - Mojmirja Sepeta, Jureta Robežnika in Jožeta Privška - in avtorjev besedil - Gregorja Strniše, Elze Budau, Branka Šoemena idr. Nekaj najbolj znanih: Lastovka, Ne prižigaj luči v temi, Nora je misel, Ti si moja ljubezen, Zlati prah imaš v očeh, Deček s piščalko, Vzameš me v roke, Na pragu let.

Elda Viler po dolgi štirinajstletni prekinitvi (ena modrih komisij v novopečeni državi ji je vzela status svobodne umetnice, saj naj ne bi izvajala dovolj sodobne glasbe) od leta 2005 spet nastopa in na odru spet osvaja srca mlade in starejše publike.

Tokrat se Elda predstavlja v klubski zasedbi, s triom klaviaturista Iva Umeka.

Vstopnina 7 €.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 11.420.932-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

oktober 2008
PTSČPSN
 
 
november 2008
PTSČPSN
 
december 2008
PTSČPSN
 

POGANJA: