18. AVGUST 2012 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
Razstave
Mali arhitekti

USTVARJALNA DELAVNICA CREATIVE WORKSHOP:
Mali Arhitekti Little architects – vodita Manica Klenovšek Musil in Teja Kovač Lozar - za otroke od 4. leta starosti for children above 4 years.

Otroci postanejo mali arhitekti, ki s pomočjo malih opek sestavljajo hiše, nebotičnike, mostove..na že pripravljen tloris mesta s parki, rekami....

Odnos do okolja, ne samo naravnega, temveč tudi urbanega, je eden izmed najširših vidikov človekovega bivanja, ki pa nima zgolj estetske, ampak pomembno funkcionalno vlogo (kako kvalitetno, trajnostno živeti). Mala arhitekta je zgodba v stripu, kjer Peter in Ana s kamenčki sestavita najprej hišo, potem vrt, nato igrala in nazadnje mesto in se skozi igro seznanjata z osnovnimi arhitekturnimi pojmi kot so npr.: 'Kdo je arhitekt?', 'Kdo je urbanist?' in z otroškimi vprašanji kot npr.: 'Zakaj imajo hiše strehe?'.

POTEK DELAVNICE
Pri pričetku delavnice preberemo z otroki slikanico Mala arhitekta. Nato tako kot glavna junaka v slikanici, Peter in Ana, pričnemo sestavljati mesto.
Otroke bo na tleh čakala že pripravljena reka, parkovne površine, namesto s kamenčki pa bodo otroci sestavljali z majhnimi opekami (1 x 3 x 1 cm), ki jih je posebej za delavnico Mali arhitekti naredilo podjetje Wienerberger. Otroci bodo sestavljali hiše, nebotičnike, mostove,….Otroci bodo na delavnici 'pravi mali arhitekti'.

Vstopnine ni!
 
Trnfest
MC Vecco & MC Sjena

KONCERT CONCERT:
MC Vecco & MC Sjena (BiH) - hip hop

Vedran Sarajlić aka Mc Vecco in Edin Alukić alias Sjena prihajata iz severozahodnega ozemlja Bosne in Hercegovine, iz Krajine. Mc Vecco je eden od pionirjev hip hop na tem področju, z občudovanja vredno 10-letno kariero.S svojim edinstvenim pretokom in tehniko je eden izmed najbolj spoštovanih in znani hip hop umetnikov v celotni BiH. Skupaj z njim bo na TrnFestu nastopil se eden od najmlajših, hkrati pa tudi eden najbolj nadarjenih hip hopumetnikov Mc Sjena.Čeprav sta dinamicen duo ki se stalno povspenja proti vrhu hip hop scene, ponosno pravita: "Vojna v Bosni nas je navdihnila, da smo vojaki. Pogumni, ponosni in močni! "

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Murat & Partizan, ShowDown, Reister

DJ PROGRAM DJ SET: Murat & Partizan predstavljata “Slojtsch”, ShowDown (Slo), Reister - hip hop.

Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.441.210-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

julij 2012
PTSČPSN
 
 
avgust 2012
PTSČPSN
 
 
september 2012
PTSČPSN
 

POGANJA: