18. MAJ 2011 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sodelovanja
Župnija Janeza Krstnika Ljubljana-Trnovo in Skupnost Emanuel
Kdo potrebuje Boga?

Okrogla miza z nadškofom dr. Antonom Stresom in znanimi osebnostmi s področja kulture, športa in družbenega življenja o iskanju in doživljanju Boga v današnjem svetu.
V okviru župnijskega misijona župnije Trnovo, ki bo potekal od 13. do 22. maja 2011.

Na okrogli mizi z naslovom "Kdo potrebuje Boga?" se bodo odpirala vprašanja o veri in neveri, upanju in dvomih, življenju in smrti, pogumu in strahu, vrednotah in ravnodušnosti. Ali znani športnik meni, da ima Bog kaj opraviti z njegovimi uspehi? Ali nadškof kdaj podvomi v obstoj Boga? Zakaj Slovenci tako težko omenjamo Boga v javnosti? Ali vera vpliva na kakovost življenja?
Gostje okrogle mize se bodo pripravljeni izpostaviti in odkrito spregovoriti o teh in podobnih vprašanjih. Izpostavite se tudi vi, pridite na okroglo mizo in tvegajte, da po njej ne boste več razmišljali čisto tako kot prej.

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.243.971-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

april 2011
PTSČPSN
 
 
maj 2011
PTSČPSN
 
 
junij 2011
PTSČPSN
 
 

POGANJA: