18. OKTOBER 2011 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Razstave
Pšena Kovačič
DOG FIGHT

Otvoritev razstave risb Pšene Kovačič.

Razstava Pšene Kovačič je nastala kot diplomsko delo v šolskem letu 2009/10 na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, oddelek oblikovanje, smer vizualne komunikacije, pri mentorju za praktično delo akad. slik. Tugomirju Šušniku, somentorju Zdravku Papiču in za teoretični del pri mentorju dr. Alešu Debeljaku in somentorju dr. Oliveru Vodebu. Naslov diplome je Superheroji in ameriški akcijski strip v komunikaciji s stripom Dog Fight.

TEHNIKA
Črno bela prostoročna risarska tehnika z črnimi fine linerji, črnimi flomastri in drugimi črnimi risali, pisali.
Risba je digitalno kolorirana, prelom stripa pa je postavljen v računalniškem programu.

ZGODBA
Tolpa nepridipravov stavi denar in se zabava ob krvavi pasji borbi. Mimoidoča punca, ustavi lastnika psa pri izživljanju nad poraženo psico, a ni edina, ki spremeni tok nočnega dogajanja... Temačno - urbana pripoved stvarne problematike z fantazijskimi elementi in "(od)rešitvijo".

Vstop prost.
 
Zgodba o zivalskem vrtu
Zgodba o zivalskem vrtu

Predstava po predlogi “Zgodbe o živalskem vrtu” Edwarda Albeeja.

Režija: Janez Vajevec Igrata: Sebastjan Pikl in Žiga Čamernik

Malomeščan Peter v bližini živalskega vrta ob sončnih nedeljah na osamljeni klopici rad bere knjigo in se na ta način umika že od malo monotonege družinskega življenja. Enkrat pa naleti na zapitega intelektualca Luko, ki potrebuje malo družbe. Še sanja se mu ne, da gre za nedeljo, ki je nikoli v življenju ne bo pozabil.

Vstopnina 7 €.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.242.963-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

september 2011
PTSČPSN
 
 
oktober 2011
PTSČPSN
 
 
november 2011
PTSČPSN
 
 

POGANJA: