18. JUNIJ 2015 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sodelovanja
Bufeto – Zavod za razvoj cirkuško-gledaliških umetnosti
KLOVNBUF 2015: Antipode

8. mednarodni festival sodobne klovnade in novega cirkusa KLOVNBUF 2015:

ANTIPODE – žongliranje z nogami, delavnica.

Predavateljica: Nata Galkina (Rusija/Francija), diplomantka Le Lido - Centre des arts du cirque de Toulouse (Francija)

Le Lido je mednarodno priznana cirkuška šola, ki je nastala leta 1988, na pobudo mesta Toulouse. Le Lido je član Evropske zveze poklicnih cirkuških šol (FEDEC).
Dvoletni izobraževalni program poleg cirkuških znanj ponuja svojim slušateljem tudi izobraževanje na področju plesa, fizičnega gledališča in drugih sodobnih performativnih praks, seveda s poudarkov na tehnikah in metodah sodobnega cirkusa. Poleg izobraževanja, pa šola ponuja svojim diplomantom pomoč pri produkcijah, oziramo nadaljnjemu umetniškemu ustvarjanju na njihovi profesionalni poklicni poti.

V dvourni delavnici se boste lahko seznanili z osnovami redke cirkuške veščine imenovane Antipode. Gre za spretnost žongliranja z nogami.
Delavnica je namenjena zainteresiranim slušateljem s predhodnimi izkušnjami na področju cirkuško-klovnovskih umetnosti. Delo bo potekalo v angleškem jeziku.

Kotizacija za dvourni masterclass: 5,00 eur (vključuje DDV).

Prijave sprejemamo na izpolnjeni prijavnici, izključno na zavodbufeto@gmail.com do petka, 12. junija 2015, oziroma do zapolnitve mest. Število mest je namreč omejeno!

Organizator si pridržuje pravico do selekcije! Izbrani kandidati bodo o izboru obveščeni po elektronski pošti. Kotizacijo boste lahko poravnali pred začetkom delavnice.

Organizator si pridržuje pravico do selekcije! Izbrani kandidati bodo o izboru obveščeni po elektronski pošti.

Kotizacija 5 €.
 
Sodelovanja
Bufeto – Zavod za razvoj cirkuško-gledaliških umetnosti
KLOVNBUF 2015: Cirkuški kabaret

8. mednarodni festival sodobne klovnade in novega cirkusa KLOVNBUF 2015:

CIRKUŠKI KABARET

Sodelujejo: Sylvain Monzat, Company Two: Ricardo Gaiser, Katja Andersen, Antoine Gibeaux Company Noga: Nata Galkina, diplomanti Le Lido - Centre des arts du cirque de Toulouse (Francija), Triko cirkus teatar (Hrvaška): Marko Kalc, Sunčana Paro Vidolin, Krešimir Fijačko, Iva Peter Dragan,, Zavod Bufeto (Slovenija), Fourklor (Slovenija), Andrej Tomše (Slovenija), Dana Auguštin (Slovenija)

V okviru Klovnbufovega Cirkuškega kabareta se bodo zvrstile predstave, nastopi v različnih cirkuških žanrih:

18.00, dvorišče Kuda France Prešeren
Zavod Bufeto (Slovenija), Andrej Tomše (Slovenija)

Zavod Bufeto je edina profesionalna ustanova, ki v Sloveniji goji in razvija klovnovsko gledališče - sintezo klovnade, cirkusa in gledališča. Z zlitjem cirkuško-klovnovskih veščin in dramaturških pristopov rahlja okvire tako klasičnega dramskega gledališča kot tudi tipičnega cirkuškega šova. V Zavodu Bufeto poleg soustanoviteljev - Ravila in Natalije Sultanov, diplomantov moskovske akademije za cirkuške umetnosti, delujejo mnogi priznani slovenski gledališki ustvarjalci.

V okviru Cirkuškega kabareta se bodo predstavili učenci Laboratorija smeha - izobraževalnega programa Zavoda Bufeto.

Andrej Tomše (Slovenija), mladi cirkuški ustvarjalec ima poleg žonglerskega znanja tudi gledališko in literarno ozadje. Med letoma 2011 in 2013 je obiskoval Mednarodno šolo cirkusa in teatra CAU v Granadi, Španija. Svoj umetniški izraz išče v mešanju žonglerske veščine in dodelanosti lika in zgodbe. Nastopa na odru in na ulici in živi med Ljubljano in Berlinom.

19.00, dvorana Kuda France Prešeren
Triko cirkus teatar (Hrvaška)

Pod okriljem zagrebškega Triko cirkus teatra deluje skupina mladih hrvaških artistov. Fascinirani z lepoto, raznolikostjo, kreativnostjo cirkusa, skušajo preko predstav, različnih artističnih programov in pedagoškega dela, promovirati cirkuško umetnost na Hrvaškem, pa tudi širše po Balkanu. Na Klovnbufovem Cirkuškem kabaretu se vam bodo predstavili:

Marko Kalc (Hrvaška)
Točka: Mr. Hoop
Virtuozni Mr. Hoop se vrti, leti po zraku in izvaja iluzije…, no kaj pa se zgodi ko hulahup dobi svojo voljo…? Marko se je s hula hupom spoznal leta 2010 na delavnici svetovno priznanega ameriškega hulahuperja Karisa Wilda. S svojo točko je prvič nastopil leta 2011 na tekmovanju festivala Novog cirkusa, istega leta pa je osvojil prvo nagrado na tekmovanju Open Stage v Puli.

Sunčana Paro Vidolin (Hrvaška)
Točka: Mala Vida na drogu
S točko Mala Vida na drogu je osvojila prvo mesto na umetniškem tekmovanju Pole Theatre Croatia 2014 – v kategoriji Pole Comedy. Na istem tekmovanju je bila Sunčana razglašena tudi za skupno zmagovalko tekmovanja.

Krešimir Fijačko (Hrvaška)
Točka: Bum Tras!
Krešimir je svojo strast do žongliranja odkril leta 2008 in od tedaj je aktivni član hrvaške cirkuške scene. Kot član umetniške organizacije „Teatar Puna kuća“ trenutno igra v žonglerski predstavi „Bilo jednom jedno sunce“,
Točka: Bum Tras! je žonglerska rutina s keglji, ki nastaja na presečišču krivulje harmonije in kaosa!


Iva Peter Dragan in Krešimir Fijačko (Hrvaška)
Iva Petar Dragan, artistka (svila, ring, trapez …ipd) je ustanoviteljica in umetniški vodja Triko cirkus teatra iz Zagreba, ki ustvarja predstave v žanru novega cirkusa. Točka: How much is that doggy in the window?
Točka (akrobalans) raziskuje večno temo odnosa med žensko in moškim, nadrejenega in podrejenega, krotilca in ukročenega, lovca in plesa…

20.00, dvorana Kuda France Prešeren
Fourklor (Slovenija)

Predstavljene točke so del izobraževalnega procesa zračnih disciplin, ki jih skupina FOURKLOR v zadnjem obdobju intenzivno razvija. V barvitem kolažu bodo tokrat prikazali ples na tkanini, vrvi, visečem obroču in še kaj… Obeta se pravi zračno cirkuški spektakel.


21.30, dvorana Kuda France Prešeren
Le Lido – Centre des arts du cirque de Toulouse (Francija)


Le Lido je mednarodno priznana cirkuška šola, ki je nastala leta 1988 na pobudo mesta Toulouse. Le Lido je član Evropske zveze poklicnih cirkuških šol (FEDEC). V okviru Cirkuškega kabareta bo s svojimi točkami nastopilo pet diplomantov omenjene šole, in sicer: Sylvain Monzat, Company Two: Ricardo Gaiser, Katja Andersen, Antoine Gibeaux, Company Noga: Nata Galkina.

22.30, dvorana Kuda France Prešeren
Dana Auguštin (Slovenija)

Cirkuška umetnica, diplomiranka Centre National des Arts du Cirque, CNAC, Francija. Od leta 2004 intenzivno deluje na področju performansa. Nastopa samostojno in v različnih zasedbah.
V okviru Cirkuškega kabareta bo nastopila s predstavo WO – zračno gibalni plesni performans.

Vstop prost, prostovoljni prispevki dobrodošli!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.411.468-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

maj 2015
PTSČPSN
 
junij 2015
PTSČPSN
 
julij 2015
PTSČPSN
 
 

POGANJA: