18. JANUAR 2013 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Francetove Etno večernice
FAKE ORCHESTRA

Fake Orchestra bo v Kudu France Prešeren v živo posnela nov album. »Te muzike se ne da dovolj dobro odigrati v studiu brez poslušalcev, zato jo bomo v živo,« pravi vodja skupine Igor Leonardi.

Zasedba na Kudovski oder prihaja v nekoliko prenovljeni zasedbi in z novim materialom, ki se je kuhal kako leto, odzive na živem občinstvu zbiral od poletja in končno dozorel prav zdaj, v začetku leta 2013.

Fake Orchestra je od svojega nastanka leta 1998 eden od pionirjev predelav slovenskih ljudskih napevov v bolj moderne glasbene oblike. Nekaj teh so nanizali na legendarnih albumih Fake World (2004) in Made in China (2008).

Tudi novi repertoar, ki ga bodo odigrali na prihajajočem koncertu, ostaja zvest slovenski ljudski glasbi in njenim preoblekam. Pri ustvarjanju pa je člane zasedbe vodilo še eno pravilo, glasba mora biti primerna za ples. Pa ne za polko ali valček, šli so globlje, nazaj h slovenskim folklornim koreninam. »Vesel sem, ker nam je uspelo najti idealno mešanico popularne glasbe, pri kateri ljudje lahko plešejo, džuskajo, če pa se jim to ne da, pa lahko mirno prisluhnejo izvirni slovenski ljudski pesmi in uživajo ob virtuoznih solističnih vložkih vrhunskih jazz pihalcev. Tudi sam se končno lahko full našpilam na kitari,« nov material komentira vodja skupine Igor Leonardi. Novi stilski usmeritvi so prilagodili tudi zasedbo in dodali tričlansko pihalno sekcijo.

Skupina je sicer stara znanka slovenskih koncertnih odrov, nastopili so tudi na večjih festivalih doma in v tujini (Carigrad, New York, London, Bruselj…). O njenem zadnjem albumu je pisal tudi priznani spletni portal All About Jazz, lani je bila nominirana celo za nagrado vodilnega britanskega World Music časopisa Songlines. Nagrado jim je na koncu 'speljal' Goran Bregovič.

Skupino Fake Orchestra je leta 1997 ustanovil Igor Leonardi, kitarist, skladatelj gledališke in filmske glasbe, sovoditelj in glasbeni producent mladinske oddaje Muzikajeto na RTV SLO (leta 2011 je oddaja prejela Viktoja popularnosti ). Igor Leonardi se je šolal na graški akademiji za jazz, deset let pa je živel in ustvarjal tudi v ZDA, kjer je med drugim sodeloval z Don Cherryem, Metallico in mnogimi drugimi.

ZASEDBA:
Ana Vipotnik -vokal
Igor Leonardi- kitara
Nino de Gleria- bas
Ana Šimenc - alt saksofon
Primož Fleischman - tenor in sopran saksofon
Igor Matkovič - trobenta in krilovka
Enos Kugler - bobniVstopnina 5 €. Vstopnice bodo na voljo od 17.januarja dalje na blagajni Kuda.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.069.535-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

december 2012
PTSČPSN
 
 
januar 2013
PTSČPSN
 
 
februar 2013
PTSČPSN
 
 

POGANJA: