17. MAJ 2013 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sodelovanja
ŽVPL- ova petnajstka

ŽVPL-ova petnajstka je žur s katerim bomo snovalci in ustvarjalci enega najstarejših spletnih časopisov na sončni strani Alp, ŽVPL-a, proslavili 15. obletnico delovanja.

Za zabavo bodo poskrbeli ljubitelji takšnih in drugačnih rož, soulovsko navdahnjeni bluz rockerji Hamo & Tribute 2 Love, ki trenutno predstavljajo svoj debitantski album Dve.

Ljubiteljem rockerskih viž bodo kri po žilah pognali Tide, ki so lani izdali četrti album No.4, na spomladanskem obisku Ljubljane pa so navdušili tudi Slasha!

Pred zvezdami večera bo publiko ogreval najbolj hišni bend Hish N’ Band,

koncert pa bodo ob 20:17 otvorili očetje (in danes že vsi bivši urednikI) ŽVPL-a, ki slišijo na ime Žrebci. Ne zamudite, saj Žrebci pravijo, da tako slabi, kot so sedaj ne bodo nikoli več!

Vstopnine ni, izstopnina v obliki prostovoljnih prispevkov bo neobvezna in predvsem izražala navdušenje publike nad nastopajočimi.

Presenečenj ne bo.

Zares) kratka zgodovina ŽVPL-a

Nedelja, 17. maj 1998. Peščica nadebudnih spletnih navdušencev nekje v Stegnah končuje spletno stran, ki so si jo ob pivu zamislili kakšen teden pred tem. V jutranjih urah 18. maja 1998 na spletnem naslovu zvpl.infonova.si objavijo prvo številko ŽVPL-a.
Žurerski vodnik po Ljubljani, kar kratica ŽVPL v resnici pomeni, je na spletnih valovih enkrat tedensko izhajal do novembra 1999, ko se je za nekaj mesecev umaknil in maja 2000 zasijal kot pravi spletni portal s (skoraj) dnevno vsebino). Vse ostalo je kot pravijo, zgodovina ...

Več informacij na info@zvpl.com ali na http://www.zvpl.com!

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.077.708-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

april 2013
PTSČPSN
 
maj 2013
PTSČPSN
 
 
junij 2013
PTSČPSN
 

POGANJA: