17. MAJ 2011 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Razstave
Iztok Vidmar
Lak na nohtih

Razstava koncertnih fotografij Iztoka Vidmarja, s poudarkom na "lakiranih nohtih". Fotografije bolj ali manj znanih bendov so bile posnete v zadnjih nekaj letih na domačih odrih.
Otvoritev bo s kratkim nastopom začinil domači HiEnergyTurboPornoFunkEtnoOverdriveCrossover
HardGroovieJazz
bend Lolita.
Ko začenjam tole pisanje o Iziju, jasno, ne morem mimo dejstva, da spremljam del njegovega ustvarjanja že od rane mladosti, ko me je začela zanimati glasba. Še najbolj skupino Lolito, v kateri igra bas, odkar je nastala, in ki sem jo imel večkrat priliko fotografirati. Tudi Izija. Nakar kakšno leto, dve nazaj dobim vabilo na razstavo v knjižnico Otona Župančiča na njegovo samostojno razstavo. In se mi zlistajo prizori, kako smo se v zadnjih časih na marsikaterem koncertu srečali v prvih bojnih vrstah. Tudi on s fotoaparatom v rokah, vedno z nekim bizarnim modelom, za katerega bi na prvi pogled mislil, da s tem pa res ne moreš narediti kakšne posebej dobre fotke. Jasno, takoj sem se spomnil, da je važno, kdo je za aparatom, ne pa kaj ima v rokah, in vedno s spoštovanjem opazoval, kako deluje. Kar me je tudi zabavalo, priznam. In kaj je lepšega, kot da se zabavamo ob tem, kar delamo. Mnogokrat se je izkazalo, da je bila to prav njegova prednost, saj ne vzbuja pozornosti z velikimi objektivi in glasnim klikanjem. Kar me vedno znova preseneti, je, da se ne glede na številčnost nas, glasbenih fotografov skoraj vedno pojavi osebna zainteresiranost za "svoj" glasbeni žanr, ki ga začnemo pokrivati. Osebno me vedno prepriča "obsedenost" s subjektom in pravzaprav vedno začutim pravilno, od koga lahko pričakujem tudi dobre fotke. Vsi, ki se srečujemo na raznoraznih koncertih, smo obsedeni z glasbo, s fenomenom druženja na koncertih, z občutki, ki se nam pri tem vzbujajo. Velika večina ima svoj originalni pogled, in rezultat so, seveda, drugačne fotke. Take, dobre, zanimive, sveže nam tokrat kaže Izi.
Žiga Koritnik, april 2011Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.421.014-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

april 2011
PTSČPSN
 
 
maj 2011
PTSČPSN
 
 
junij 2011
PTSČPSN
 
 

POGANJA: