17. OKTOBER 2013 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Andrej Rozman Roza
Že spet obisk

Že spet obisk, z žanrsko opredelitvijo »poskus predavanja«, je monodramska izpoved avtorja, ki se umesti v kozmos v celotni čas od velikega poka do današnjega trenutka, v duhovni razsežnosti pa v celotni raztežaj utelesitve življenja na Zemlji vse od pracelice do homo sapiensa. Avtor v argumentaciji temeljnih resnic življenja uporabi značilnosti slovenskega jezika od dvojine, preko tendenc besed srednjega spola, da preidejo v moškega, do zvočne združitve pomensko tako nasprotnih si besed kot sta moram in morem. Predstava je mišljena kot pripomoček pri razumevanju tako Slovencev kot časa, v katerem živimo.

Nastopa avtor Andrej Rozman Roza, glasbena spremljava Goran Završnik, trajanje 75 minut.

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.247.151-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

september 2013
PTSČPSN
 
 
oktober 2013
PTSČPSN
 
 
november 2013
PTSČPSN
 
 

POGANJA: