17. OKTOBER 2012 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Pesniški kabareti
Češka poezija druge polovice 20. stoletja

Predstavitev Antologije češke poezije druge polovice 20. stoletja, ki je pred kratkim izšla pri Znanstveni založbi Filozofske fakultete.

Pri uresničitvi skoraj petstostranske knjige so sodelovali: lektorica češčine in glavna urednica Jana Šnytova, češki pesnik Petr Hruška, ki je sestavil zanimiv izbor poezije, prevajalka in sourednica Tatjana Jamnik, ki je poskrbela za ustreznost prevodov in sama prevedla nekaj avtorjev, študentje bohemistike, ki bodo tokrat organizirali po vrsti že tretjo predstavitev Antologije, pa so prevedli vsak po enega avtorja.

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.243.878-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

september 2012
PTSČPSN
 
oktober 2012
PTSČPSN
 
november 2012
PTSČPSN
 
 

POGANJA: