17. OKTOBER 2008 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
ŠILA
ŠILA osebje : lanski najboljši ŠILARJI

Ekshibijska tekma Šolske impro lige.

Vstopnina 2,5 €.
 
Goli Oder
ŠILA
Trojček

Mladinska predstava ŠILE.

Mentorji: Maja Dekleva Lapajne, Ana Marija Mitić in Tomaž Lapajne Dekleva
Igra: Mistral Majer, Veronika Hana Grubič, Katarina Veselko, Eva Jus, Jonas Žabkar, Saša Janjić, Nika Kovač, Matic Lukšič, Eva Štrukelj, Dan Pikalo, Olivija Grafenauer, Liza Berden, Andrej Pervanje in Voranc Boh
Luč: Goran Završnik

Šolska impro liga (ŠILA) je najbolj razširjena oblika gledališkega ustvarjanja med srednješolci, zaradi velikega zanimanja pa poteka program tudi na osnovnih šolah. Letos v njej sodeluje 35 ekip iz vse Slovenije, torej približno 350 mladih. Srečujejo se na tedenskih delavnicah in tekmah, kjer spoznavajo zakonitosti gledališča in se urijo v improvizacijskih veščinah z močnim poudarkom na skupinskem delu in spodbujanju ustvarjalnosti.

Trojček je zaključna produkcija PIŠ (Poletne impro šole), kjer so mladi julija 2008 pod vodstvom izkušenih pedagogov improvizacijskega gledališča razvijali svoje ustvarjalne potenciale. Dinamičen kolaž igrivosti, spontanosti, nenavadnih življenjskih zgodb, impro virtuozosti in spodrsljajev, sočnih junakov in junakinj, predvsem pa velika doza nore in očarljive mladostne energije!

Vstopnina 5 €.
 
Goli Oder
Druženje s Sindikatom

Otvoritveno festivalsko druženje s Sindikatom.

Ker verjamemo, da ni pravega festivala brez dobrega festivalskega žura, letošnji festival otvarjamo s festivalskim druženjem pod taktirko glasbeno performativne skupine Sindikat. Vabljeni torej na glasbeni dogodek, kjer se boste imeli priložnost pomešati in premešati z gostujočimi umetniki, se družiti s starimi znanci ali preprosto le naplesati ob sočnih glasbenih ritmih. Naj se vam odpre na Golem odru!

V svojem relativno kratkem obstoju si je Sindikat na parketih undergrounda pridobil že skoraj kultni status. S svojimi neposrednimi in brezkompromisnimi dogodki širi obzorja in postavlja nove standarde ljubljanski klubski sceni. Sindikatove dogodke namreč ne definira le dobra glasba, ampak jih vedno označuje tudi zgodba, v kateri nastopajo štirje referenčni alter egi skupine: CasioP, Delta Nu, Emulgator! in Dečko z vlečko.

Vstopnina 5 €.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 13.236.555-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

september 2008
PTSČPSN
 
oktober 2008
PTSČPSN
 
 
november 2008
PTSČPSN
 

POGANJA: