17. MAREC 2017 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Projekt: Andrej Rozman Roza
Pomladansko odmaševanje


V tem popustnem postnem času vas v poplavi drugih dogodkov vabim na veselo razmišljanje o smrti, ki bo tema Pomladanskega odmaševanja v Zaničniškem svetišču KUD France Prešeren ta petek 17. marca ob osmih zvečer.

Pridige in petje zaničniških pesmi bodo tokrat posvečeni hlapcem in upornikom, ki živijo v nas, in njihovim odnosom do smrti. O naborniškem sistemu bo pomagal razmišljat Ivan Cankar, o pospravi mrtvih Oton Župančič in o potovanju iz življenja v smrt Josip Murn Aleksandrov, ki nas bo spomnil tudi na to, zakaj bi Slovenci svojo varnost najraje zaupali Rusom.

Vkolikor boste ta večer uživali drugje, lahko zaničniško vero v uspešen jezik in uravnotežen svet začutite na katerem od rednih in zato spektakelsko veliko manj atraktivnih nedeljskih opoldanskih odmaševanj pred taistim svetiščem na Karunovi 14 v Ljubljani.

Če ta petek zvečer utegnete, pa si brez slabe vesti in brez vstopnine privoščite našo vero v vsem njenem sijaju lokalnih tonov in globalnih ritmov, ki segajo od gospela do twista, poganja pa jih zagnan kolektiv prekarnih in polprekarnih delavk in delavcev v kulturi.

http://www.roza.si/urgenca/

Andrej rozman Roza, kenguru

Vstopnine ni.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.441.220-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

februar 2017
PTSČPSN
 
 
marec 2017
PTSČPSN
 
 
april 2017
PTSČPSN
 

POGANJA: