16. SEPTEMBER 2014 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Razstave
PO-UPORABA

Odprtje razstave PO-UPORABA študentov Akademije za likovno umetnost in oblikovanje (Oddelek za industrijsko in unikatno oblikovanje) in Naravoslovnotehniške fakultete (Oddelel za tekstilstvo, Katedra za oblikovanje tekstilij in oblačil).

Razstava Po-uporaba prikazuje dela, nastala v okviru projekta Ponovna uporaba – R&R oblikovalski in tehnološki proces študentov ALUO in NTF v Ljubljani, in se osredotoča na problem odpadkov. Proizvedemo preveč, porabimo preveč ter zavržemo preveč in prehitro. Namen projekta je bil seznaniti študente s procesom oblikovanja in z različnimi tehnološkimi postopki v primeru preoblikovanja/predelave izdelkov, namenjenih ponovni uporabi. Cilj projekta je bil, da vsak študent pripravi oblikovno zasnovo in njeno tehnično izvedbo za vsaj en zavržen izdelek, namenjen predelavi (znotraj Centra ponovne uporabe) za ponovno uporabo.

Šest študentov industrijskega oblikovanja se je ukvarjalo s predelavo zaplenjenih igralnih avtomatov, ki bodo, predelani in preoblikovani, našli nove funkcije v različnih oblikah. Študentke oblikovanja tekstilij in oblačil so se posvetile predelavi starih oblačil in drugih tekstilnih izdelkov v sodobna, nosljiva in oblikovno domišljena unikatna oblačila.

Projekt, ki je nastal v sodelovanju s Centrom ponovne uporabe delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Projekt se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007–2013, 1. razvojne prioritete: »Spodbujanje podjetništva in prilagodljivosti«, ter prednostne usmeritve 1.3: »Štipendijske sheme«, v okviru potrjene operacije »Po kreativni poti do praktičnega znanja«.

Razstava bo na ogled kot eden od spremljevalnih dogodkov jubilejnega BIO 50: ZDAJ.

Sodelujoči študenti ALUO: Blaž Habjanič, Nadja Petek, Uršula Rihtar, Rok Potočnik, Katja Tratar, Andreja Pogačar ter Neža Uran, pod mentorskim vodstvom doc. mag. Barbare Prinčič.

Sodelujoče študentke NTF: Nika Batista, Katja Grčman, Lucija Jankovec in Maruša Kranjc, pod mentorskim vodstvom izr. prof. Elene Fajt.

Mentorica s strani Centra ponovne uporabe: dr. Marinka Vovk.

Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.223.123-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

avgust 2014
PTSČPSN
 
september 2014
PTSČPSN
 
oktober 2014
PTSČPSN
 
 

POGANJA: